Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Petrohradská kolektiv

Praha 10, Petrohradská 438/13, 10100

zpět na výpis
 
Petrohradská kolektiv

Skupina mladých tvůrců, kreativců a vizionářů, která podporuje tvorbu čerstvé generace umělců.

Telefon:774 434 762
Kategorie: kultura|galerie

Petrohradská kolektiv je artist-run initiative s vlastní produkcí, dramaturgií, místem pro experiment a současné umění od roku 2015, které dává umělcům a jejich práci prostor, volnost a pozornost. Naše aktivity inklinují k výstavní činnosti a edukativní činnosti, živému umění a tvůrčím pobytům českých a zahraničních umělců. Petrohradská kolektiv chce přispět k významu umění ve společnosti podporou, prezentací a produkcí nejen nových uměleckých projektů.

Budova, ve které kolektiv sídlí byla postavena roku 1903 na území pražských Vršovic, nacházel se zde mlýn a pekárna manželů Hedvik a Karla Müllerových. Koncem třicátých let byl objekt přestavěn na továrnu na čokoládové zboží Korda a spol. Historicky posledním uživatelem objektu byla montážní dílna Závodů Průmyslové Automatizace. Současně je budova určená k demolici. V mezičase je již od roku 2015 užívána naším spolkem, který zde realizuje kulturní program a platformu pro mladé umění. Mimo 36ti ateliérů, které za dobu fungování projektu poskytly zázemí více než 200 tvůrcům, prostor disponuje multifunkčním sálem, fotografickým a nahrávacím studiem, galerií Jedna Dva Tři Gallery a zázemím pro zahraniční rezidence. Dále se záčetkem roku 2019 otevřela v prostoru budovy Kafe Petrohradská.

 

Petrohradská 438/13
Praha 10, 10100
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: