Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

SmetanaQ

Praha 1, Smetanovo nábřeží 4, 11000

zpět na výpis
Tip
SmetanaQ

Dům setkávání, designu a umění v srdci Prahy.

Telefon:724 575 485
Kategorie: kultura|design, galerie

Dům SMETANAQ na Smetanově nábřeží č.4 je místem, kde se setkávají lidé, jež spojuje zájem o umění, kulturu a design. V nejvyšším podlaží domu sídlí SMETANAQ GALLERY. Právě tady se konají vernisáže, přednášky, workshopy, módní přehlídky a další eventy.

Pod jednou střechou spolu také tvoří a představují svá díla mladí designéři rozličných zaměření. Sídlí v ateliérech na prvním podlaží a v roce 2019 zde vznikl i společný prostor SMETANAQ SHOWROOM pro jednotnou prezentaci a prodej jejich tvorby.

V levé části přízemí domu se nachází DEELIVE DESIGN STORE s nabídkou toho nejlepšího z českého módního a interiérového designu, a to nejen od návrhářů z ateliérů v prvním patře, ale také dalších významných jmen českého designu.

Milovníci umění a designu, a nejen oni, se mohou setkávat v kavárně SMETANAQ CAFÉ & BISTRO. Pro inspiraci a nové nápady si sem můžete zajít s přáteli nebo rovnou s našimi designéry. Kavárna v přízemí nabízí kvalitní kávu a skvělé zákusky. Snídani si tu můžete dát i odpoledne a přitom si užívat jednoho z nejhezčích pohledů na řeku Vltavu, Pražský hrad i Petřín.

V roce 2020 se otevřela galerie FASÁDA, která mimořádným způsobem přetváří výbuchem poničenou část domu SmetanaQ v ulici Divadelní. Jejím cílem je propagace současného českého umění, ale i oživení daného místa a to nejen samotnou výstavou, ale i umělecké performance reagující na neobvyklý prostor. » www.galeriefasada.cz

SmetanaQ je také iniciátorem projektu PRAHA-MĚSTO PRO LIDI, který otevírá odbornou i veřejnou diskuzi o problémech hlavního města. Součástí projektu je stejnojmenná výstava, jejíž venkovní část je stále k vidění na Smetanově nábřeží. Výstava ve vnitřních prostorách SmetanaQ Gallery byla kvůli vládním opatřením přerušena a přesunuta na webové stránky. » www.praha-mestoprolidi.cz

Smetanovo nábřeží 4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: