Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

NaFilM: Národní filmové muzeum

Praha 1, Jungmannova 748/30, 11000

zpět na výpis
Tip
NaFilM: Národní filmové muzeum

Filmové muzeum NaFilM přibližuje fascinující svět filmu a nabízí zážitek pro děti i dospělé.

Telefon:603 195 998
Kategorie: kultura|kinazábava|poznání|muzea

Během návštěvy budete objevovat, jak film funguje, a poznávat jeho historii zábavnou a interaktivní formou. Muzejní instalace propojují historii se současnými technologiemi, takže si na své přijdou všechny generace.

Originální exponáty, které nikde jinde nenajdete, jsou vyráběny přímo pro účely muzea. Je možné si je vyzkoušet a díky nim se o filmu učit z vlastní zkušenosti. V muzeu najdete nejen nejstarší promítací přístroje jako laterna magika, ale také klasickou 35mm promítačku na kliku, ze které je možné si postaru promítnout film z pásu. Expozici doplňují přes dvě hodiny projekcí českých a zahraničních filmů.

Součástí muzea je i ruchové studio, kde je možné si po vzoru světoznámých “brunclíků”, mistrů ruchu z Barrandova, vytvořit vlastní zvukovou nahrávku, nebo laboratoř J. E. Purkyně pro experimentování se zrakem. V závěru návštěvy si můžete natočit svůj animovaný film, který si z muzea odnesete domů.

Vstup do muzea je z Františkánské zahrady od Jungmannova náměstí.

 

Otevřeno:

Út - Ne | 13:00 – 19:00

(dopoledne školní skupiny)

Vstupné:

základní: 190 Kč

snížené (děti, studenti, senioři): 140 Kč

rodinné (2+2): 560 Kč

Jungmannova 748/30
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: