Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Filmová filharmonie

Praha, Rudolfinum, 11000

zpět na výpis
Tip
     
Filmová filharmonie

Symfonický orchestr, který sdružuje mladé profesionální hudebníky, realizuje velkolepé tematické koncerty filmové hudby.

Telefon:775252875
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Filmová filharmonie je symfonický orchestr, který se od roku 2014 věnuje velkolepému koncertnímu provedení filmové hudby. Za tímto účelem sdružuje profesionální hudebníky a také talentované studenty a absolventy středních a vysokých hudebních škol.

Epická filmová hudba vyžaduje obrovská obsazení, a proto na koncertech v pražském Rudolfinu vystupuje najednou až 150 umělců. Diváci si tak mohou dopřát jedinečný zážitek v podobě dynamických živých koncertů filmové hudby v té nejvyšší možné kvalitě. Filmharmonie se věnuje převážně tematickým koncertům. Jedinečnost těchto vystoupení spočívá v hlubším podání jednotlivých žánrů posluchačům.

Programy nabízejí detailní výběr z oblíbených filmových prostředí a diváka tak každý z nich vtáhne do děje. Stálicemi programu jsou koncerty Fantasy, Sci-fi a Western. Filmovému rámci se vymyká koncert Games, který přiláká i fanoušky PC her. Dramaturgie Matěje Lehára již několik let láká fanoušky a společně se vzrůstajícím renomé vynikajícího provedení skladeb pomáhá orchestru vyprodávat všechny pořádané koncerty.

Rudolfinum
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: