Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Monsieur Chocolat - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

zpět na výpis akcí
 

Film natočený podle skutečných událostí a vyprávějící víceméně chronologicky komplikovanou životní cestu hlavní postavy.

Začátek:20. 10. 16
Konec:23. 10. 16
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Rafael Padilla se narodil mezi lety 1865 a 1868 jako kubánský otrok žijící v nuzném slumu na předměstí Havany. Když byl ještě kluk, koupil jej za 18 uncí zlata španělský obchodník a přivezl si jej s sebou do severního Španělska. Padilla následně utekl a dostal se náhodou ke klaunovi Tonymu Griceovi, který jej používal jako asistenta a partnera v některých skečích.

Cesta Padilly vedla až do slavného pařížského Nového cirkusu, kde se, již pod uměleckým jménem Chocolat, spojil s britským klaunem Georgem Foottitem. Burleskní duo dobylo Paříž a z obou protagonistů se staly dobové celebrity.
Oba klauni byli miláčky Paříže, ale během jednotlivých vystoupení jejich role rozhodně nebyly rovnocenné, ba naopak dokonale odpovídaly dobovým stereotypům – Francie byla (stále ještě) především koloniální velmocí a její společnost přijímala černochy jako podřadnou rasu.

Foottit tak vystupoval jako dominantní bílý klaun, kterému byly vyhrazeny pointy gagů, zatímco Chocolat vystupoval jako dětinský hlupák mlácený a poučovaný svým pánem…   

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: