Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
června

Žižkov Sobě na Parukářce

Palác Akropolis

zpět na výpis akcí
 

Speciální open air vydání pravidelného koncertního večera EuroConnections opět nabídne spoustu muziky.

Datum:11. 06. 15
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Domácí kapely budou reprezentovat Voila! Z Istambulu přijede elektronická kouzelnice Ah! Kosmos a španělská energická kapela Chotokoeu potěší milovníky Swingu, Ska, Reggae, Funku, Drum'N'Bass, Folk, E-Swingu.

Chybět nebude občerstvení ani turnaj v kubb. A pozor, začínáme už v 16:00.

Chotokoeu ve Španělsku začínali původně v roce 2007 jako perkusionistické duo. Postupně se ale rozrostli v 7mi-členný galicijský band, který zvládne do naprosté harmonie sladit housle, saxofon, perkuse, kytary a vokály. V roce 2009 vyhráli hudební soutěž Galiza Crea, což jim otevřelo bránu do řady klubů a festivalů ve španělsku. Po 8mi letech vystupování po Evropě, si získali pověst vynikající živé kapely. Diváci s nadšením reagují na jejich rytmické skladby a energické show, ve kterých kombinují Swing, Balkan, Ska, Reggae, Funk i Drum'N'Bass, Folk. Jejich debutové album album Chotokoeu z roku 2013 bude mít letos v dubnu nástupce a nové skladby jako „Bye Byl“ pro nás byly dostatečným argumentem pozvat je na náš festival. Pokud se chcete pozitivně naladit, přijďte tančit na Parukářku s Chotokoeu.

Kapela VOILA! vznikla před čtyrmi lety, když slovenská zpěvačka Zdenka Trvalcová potkala v Praze akordeonistu Michala Mihoka. Nejdříve hráli francouzské chansony v netradičních úpravách. Později se začali věnovat vlastní tvorbě a v současném složení zpěv, akordeon, kytara , kontrabas a bicí natočili minulý rok své první album Décollage. Baví je různé hudební styly 20.století a jejich hudba se dá charakterizovat jako namixované retro složené z chansonu, swingu, vlivů world music, reggae, jazzu, twistu, hip hopu i popu.

Ah! Kosmos je umělecký pseudonym producentky Başak Günak z Istambulu. S Never Sol jí kromě účasti na poslední RBMA spojuje hudební talent, nadšení a smysl pro detail, o kterém přesvědčila i proslulý label Denovali. Po EP Flesh, které jí vyšlo v roce 2013, vydává letos v dubnu u Denovali records debutové album Bastards. Svojí dynamickou elektronickou tvorbu už stihla představit na festivalech Berlin CTM , Rock’n Coke, Venice ElectroFestival, Budapest Punkurica Festival nebo Piknik Elektronik v Belgii. Vedle živých vystoupení se věnuje skládání hudby pro současný tanec, divadlo, filmy a site- specific performance. V Praze jí uvidíme v doprovodu kytaristky Övünc Dan.

Palác Akropolis
Tel: 296330911
Parukářka
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: