Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
března

Tmání - filmová projekce

NaFilM: Národní filmové muzeum

zpět na výpis akcí
 

Projekce animovaného filmu ve virtuální realitě TMÁNÍ, který byl jako první VR projekt nominován na cenu ČFTA Český lev.

Začátek:17. 03. 23
Konec:31. 12. 23
Cena:od 140 Kč
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: kultura|kina poznání|

Tmání už má za sebou řadu prvenství: je to první animovaný VR projekt podpořený Státním fondem kinematografie, první český VR film, který byl uveden v soutěžní sekci Venice Immersive na prestižním Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách a první VR projekt, který byl uveden v soutěžní sekci Česká radost na MFDF Ji.hlava. Nejnověji byl film oceněn na festivalu v Soluni, kde získal hlavní cenu Immersive Golden Alexander v soutěžní sekci The Immersive: All Around Cinema.

Pro Tmání jsme se rozhodli vytvořit zážitkovou instalaci, která stejně jako celé naše muzeum v sobě spojuje analogové a digitální média. Prožitek vznikající ve virtuálním světě za pomocí nejnovější technologie virtuální reality bude dotvářen v jedinečném prostoru založeném na hmatových vjemech,“ říká kurátorka a zakladatelka muzea NaFilm Adéla Mrázová.

 

Co se děje v hlavě mladého člověka, který prožívá depresi? A existuje cesta, jak se dostat z těchto stavů ven? O tom vypráví autobiografický animovaný snímek TMÁNÍ, vytvořený pro médium virtuální reality. Režisér Ondřej Moravec v něm zpracoval svůj vlastní příběh boje s psychickou nemocí. O poutavé a originální výtvarné zpracování příběhu se postarala animátorka Bára Anna Stejskalová (nominovaná na Českého lva 2020 za snímek Jsme si o smrt blíž), do světa film vypravila producentka Hana Blaha Šilarová (Vyšetřovatel, Skutok sa stal). Film vznikl v produkci společnosti Frame Films, koproducenty jsou NowHere Media (DE) a Brainz Immersive (CZ).

Rezervujte si některý z promítacích slotů od 13:00 - 19:00 každý den mimo pondělí. Rezervace je možná přímo na pokladně muzea, telefonicky nebo emailem.

NaFilM: Národní film...
Tel: 603 195 998
Jungmannova 748/30
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: