Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
června

Bet Orten & Veronika Ruppert: Vzkazy z izolace

Náplavka

zpět na výpis akcí
 

Výstava fotografií zachycuje dobu koronavirové pandemie, kdy nouzový stav uzavřel seniory v jejich domech a bytech.

Začátek:21. 06. 20
Konec:07. 08. 20
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Výstava zachycuje dobu koronavirové pandemie, kdy nouzový stav uzavřel seniory v jejich domech a bytech. Přesto jsme našli osm hrdinů, kteří nás k sobě pustili a ukázali nám, že situaci zvládají s nadhledem a díky svým životním zkušenostem možná lépe než "mladí". Fotilo se za přísných bezpečnostních opatření s rouškou, dezinfekcí a odstupem. Pro všechny z nás to byla úplně nová situace, kterou popisuje fotografka Bet Orten: „I když zprvu mnohé z nás ovládal strach, řekli jsme si, že tuto výjimečnou událost musíme zachytit, nahlédnout do ní. Bylo fascinující sledovat, kolik je mezi seniory velice aktivních lidí, jež by svou energií a elánem strčili do kapsy celou partu mileniálů. I když jsou zavření doma a nemohou ven. Sdílí videa, cvičí, obdělávají zahradu ... Fascinováni jejich odhodláním, avšak s respektem k bezpečí, rozhodli jsme se nafotit je pomoci dronu v místech, kde se právě nacházeli,"

Vzniklo šest velkoformátových fotografií. Přípravu, set design a styling jednotlivých scén měla na starost novinářka a stylistka Veronika Ruppert: „Na rozdíl od předchozích výstav, ve kterých jsme často ztvárňovali sny, očekávání a přání seniorů, se tentokrát soustředíme na realitu života tady a teď. Náš přístup je více dokumentární, než výtvarný, stylizace scén je jemná a civilnější. Do velké míry vycházíme z reálných podmínek, vybavení domácností a osobních šatníků našich hrdinek a hrdinů. Fotit výstavu v karanténě byla velká a hodně inspirativní výzva, která nás naučila pracovat jinak a bezpečněji. Moc si vážím vzájemného respektu a ohleduplnosti, které mezi námi panovaly. Ráda bych poděkovala všem seniorkám a seniorům, kteří se odhodlali s námi sdílet svůj soukromý svět, otevřeli pro nás svá okna a dveře a nechali nás nahlédnout do svých zahrad. Díky vám za otevřenost, životní nadhled a inspiraci!”

Náplavka
Tel:
Rašínovo nábřeží 2
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: