Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Český chřest

Hostín u Vojkovic, Zemědělský areál Hostín u Vojkovic, 27744

zpět na výpis
 
Český chřest

Český chřest byl a je ve světě vždy pojmem a známkou té nejvyšší kvality.

Telefon:731 153 180
Kategorie: gastro|farmářské trhy, ostatní

 O mezinárodním věhlasu našeho „bílého zlata“ přitom v jeho domovině – ČR – málokdo ví. Značka ČESKÝ CHŘEST vznikla, aby mu navrátila zasloužený lesk i u nás. Chřest vyžaduje pro ideální kvalitu velmi specifické, lehké písčité půdy. Těch na světě není příliš mnoho a jedny z nich se nachází na Mělnicku a v kombinaci s ideálním klimatem (ani kontinentálním, ani suchý) dávají našemu chřestu po stovky let tolik vydzvihované kvality. Český chřest se dodával na císařský dvůr ve Vídni, do Německa, do Říma. Jeho věhlas byl utlumen po dobu reálného socialismu, kvůli reputaci lahůdky pro bohaté. V 90. letech “znovu objevili” možnost pěstování českého chřestu Holanďané, kteří světově patří k jeho největším konzumentům. Paradoxně to tak byli cizinci, kteří u nás obnovili pradávnou tradici, i když na domácí trh se náš vlastní nejlepší chřest nedostal – ve velkém se vyvážel do zahraničí, okdud k nám proudil naopak chřest jakostně horší. V současné době zažíváme doslova renesanci věhlasu českého chřestu ve světě, většina naší produkce putuje na stoly gurmánů v Holandsku a Německu, které patří mezi největší světové konzumenty.

Zemědělský areál Hostín u Vojkovic
Hostín u Vojkovic, 27744
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: