Pekárna na Národní třídě propojuje francouzské techniky a asijské chutě a evokuje vietnamský venkov.
Zakladatelé restaurací Taro, Gao Den, Dian a Pho 100, bratři Khanh Ta a Giang Ta, otevřeli na pražské Národní 10 svou první pekárnu Patê. Nový podnik kombinuje řemeslný přístup k pečení, inspiraci z Asie i výběrovou kávu.
„Pekárna je pro nás možností vyzkoušet si jiný formát než doposud. Khanha vždycky bavilo péct a jeho stáž v dánském Hart Bakery ho inspirovala k tomu, abychom se vydali tímto směrem. Chtěli jsme podnik, který funguje od rána a staví na samotném produktu – kvalitním pečivu a kávě,“ říká Giang Ta.
V Patê hosté najdou široký výběr pečiva. Japonský chléb shokupan, vietnamské bagety banh mi, tradiční rýžová kaše congee, klasické croissanty a máslové briošky i sezónní danishe. Nabídku doplňuje výběrová káva, matcha nebo kombucha.
Zatímco Giang Ta upřednostňuje banh mi, které podle něj spojuje francouzské pekařské řemeslo s vietnamskými chutěmi, pro Khanh Ta je srdcovým produktem shokupan. „Má neuvěřitelnou variabilitu. Můžete ho jíst jen tak s máslem, použít na sendvič, nebo si z něj doma udělat francouzský toast. Je to jednoduché, ale přitom dokonalé,“ vysvětluje.
Pečivo zatím nebude ke koupi v dalších podnicích, aby bylo vždy čerstvé a cestovalo co nejméně.
Otevírací doba:
Pondělí až pátek: 8:00-19:00
Sobota a neděle: 9:00-19:00
Praha, 11000
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






