Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Dorado

Praha, Betlémské náměstí 1, 11000

zpět na výpis
 
Dorado

Rodinná kavárna, kterou najdete přímo v budově Náprstkova muzea. Zakoupit zde můžete i zrnkovou kávu.

Telefon:739 137 475
Kategorie: gastro|kavárny

Jsme malá rodinná firma. V současné době žijeme v Praze, ale pocházíme z Kolumbie, kde jsme žili jako zemědělci a pěstovali kávu v horách. Proto je pro nás nesmírně důležité nejen kvalita kávy, kterou prodáváme, ale také to, abychom podporovali pěstitele kávy a poskytovali jim spravedlivé podmínky, které jsme neměli. Jmenuji se Ami a toto je příběh mé rodiny, naší kávové farmy a značky Dorado.

Když jsem byl malý, žil jsem se svými prarodiči v malém městečku Villagómez ve střední Kolumbii. Moje babička byla učitelka a dědeček zubař, jediný v kraji. Po škole jsem strávil většinu dní s ostatními dětmi plaváním v rybníku a běháním nahoru a dolů z kopců. Někdy jsem měl pocit, že jedu rychleji než auta jedoucí údolím.

V noci mě dědeček vzal do domu mé prababičky Misaeliny, kde jsme jedli sýrové arepasy a dospělí měli šálek kávy, kterou si sami připravili a zpracovali. Byla to prababička, která v roce 1918 otevřela farmu a začala pěstovat kávu. Její živnost převzali prarodiče a rodiče ji převzali za ně. Kávová zrna jsme sbírali ručně, sušili na slunci, pražili je ve velké pánvi a museli je neustále míchat dřevěnou lžící tak, aby se všechny rovnoměrně pražily. Pak jsme kávu rozemleli na železném mlýnku, který patřil mé prababičce.

I když to bylo bolestivé, opustil jsem rodinu a přestěhoval se do Prahy. Zde jsem otevřel kavárnu, jejímž posláním je podporovat horské farmáře a zároveň poskytovat lidem kvalitní kávu.

Betlémské náměstí 1
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: