Fine dining restaurant - zážitky, emoce, nostalgie a překvapení.
Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do rodin a předváděli zážitkovou gastronomii v domácích podmínkách.
Od října 2021 se vrací zpátky do svého. Opět se to rozvoní ve Vršovicích. Stůl pro deset lidí je naleštěn, a strom nad hlavami hostů stihl rozkvést, plodit a nyní se bude sklízet. Symbol fine diningové restaurace Benjamin, vysvětluje, jakým směrem se gastronomický tým ubírá. Čerpá z tuzemských chutí, které jsou inspirované našimi babičkami a promítá je do moderního hávu. Všechny suroviny jsou od farmářů v bio kvalitě. Jedině tak jsou chutě intenzivní. Vychází tedy z ročního období a podle toho se mění menu.
Nyní se hosté mohou těšit na devět chodů během dlouhé degustace. První je vepř, úhoř, jablko. Následuje celer, žloutek, jus, tymián, další chod si oblíbí milovníci ryb, jelikož se jedná o českého lososa, jalovec, fenykl. Vegetariánský chod v podobě pórku, cibule, česneku, pažitky. Bez sumce, savoy zelí, křenu a lískáče by menu nebylo dokonalé. Vrcholem slané části je daněk, vlašský ořech a čekanka. Pak již přichází sladká část, zastoupená verbena bonbónem. Nakonec grandiózní tečka – med, heřmánek, hruškovice a včelí vosk. Cena dlouhé degustace činí 1890 CZK a je možné doplnit vinným párováním českým či zahraničním.
Provoz zůstává stejný. Vždy od středy do soboty v daný čas. Pozdní příchod není akceptován, stejně jako přítomnost dětí či zvířat. Gastronomický zážitek zaručen!
Praha 10, 10100
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.