5 důvodů, proč letos vyrazit na festival RestaurantWeek®
Týden plný chutí, zážitků a výjimečných restaurací je opět tady! Restaurant Week® láká do restaurací v prémiových hotelích
i na klasiku u Pohlreicha. Letos se festivalu zúčastní rekordní počet podniků, v hlavním městě jich bude více než
60 – další v Plzni, Brně a Ostravě. Proč na festival určitě vyrazit?
Foto: Archiv RestaurantWeek®
Přesně víte, kolik za jídlo utratíte
Dopředu víte, kolik vás jídlo bude stát, takže se nemusíte stresovat, než vám číšník přinese účet. Jako obvykle
máte na výběr ze dvou menu za 790 a 490 korun (plus rezervační poplatek 49 korun, rezervace minimálně pro 2 osoby).
Stále platí, že si můžete na webu vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a
to většinou i ve vegetariánské verzi. Každý zákazník dostane aperitiv v podobě koktejlu Martini, který k festivalu
od začátku patří.
![]()
PRU 58 je místo, které přesahuje hranice asijské kulinářské tradice. I sem můžete zajít v rámci festivalu.
Chcete slevu? Stačí říct
Díky portálu CityBee, který je mediálním partnerem akce, můžete využít i speciální slevu kamkoli v rámci festivalu:
➔ zadejte kód CB80RWC a jídlo máte o 80 Kč levnější (nutná rezervace minimálně pro 2 osoby)
➔ zadejte kód CB170RWC a ušetříte 170 Kč (nutná rezervace minimálně pro 4 osoby)
Hotelové restaurace jako gurmánský zážitek
I letos na podzim se festival zaměří na hotelový segment. Za velký tahák považuje Anna Grosmanová (úspěšná foodblogerka,
která za akcí v Česku od počátku stojí) nově otevřený restaurant Greenhouse ve Fairmontu, tedy v bývalém hotelu Intercontinental.
Výtečná menu připravily i další podniky z hotelového portfolia. Podívat se můžete do Monkey Baru (Falkensteiner hotel), Artisanu (Marriott),
Brasserie Julius (Julius Meinl), Zincu (Hilton), Kafka restaurantu (MGallery hotel), Le Petit Beefbar au Grand Café (Hotel W), Alcronu nebo San Carlo Gourmet (Hotel Alchymist).
![]()
Ochutnejte dobroty z restaurace The Artisan.
Bez stresu do podniků, kam běžně nechodíte
Další z výhod festivalu je fakt, že můžete navštívit i luxusní podniky, do kterých třeba běžně nechodíte. Jednak
budete dopředu vědět konečnou útratu, ale zároveň si předem můžete vygooglit nebo se od AI nechat nachytřit, co
znamenají neznámé výrazy u jídel v menu.
![]()
Fly Vista: Jelení hřbet s petrželovým pyré, divokou brokolicí a jalovcovou omáčkou a jako dezert Sféra z bílé čokolády Valrhona.
Ochutnáte nové podniky
Objevte nové restaurace a nenechte si ujít 3chodové menu od těch nejtalentovanějších šéfkuchařů. Na výběr máte
několik menu ve špičkových restauracích.
Těšit se můžete například na podniky jako Mazel, Finestrina a V Zátiší. Podniky Zdeňka Pohlreicha bude reprezentovat
Divinis.
Vazi Restaurant nabízí například Megrelský charcho s krevetami, servírovaný se smaženými kuličkami z elardži (kukuřičná
kaše se sýrem).
Navštívíte prověřené podniky, které se festivalu zúčastnily již v minulosti
Do podzimního ročníku se zapojí mnoho restaurací, které znáte z minulých let. Jsou to například Garden’s, Dejvická
34 nebo River’s smokelab.
![]()
Garden’s je výjimečná restaurace v srdci města ukrytá před ruchem tramvají a shonem davu. Vyzkoušejte ji.
O festivalu RestaurantWeek®
Podzimní edice RestaurantWeek® navazuje na tradici celosvětově oblíbeného festivalu. Labužníkům poprvé otevřel své brány v roce
1992 a od té doby ho obvykle dvakrát ročně pořádají v New Yorku, Chicagu, Londýně a dalších evropských městech,
včetně Polska, kde tato myšlenka vznikla.
![]()
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Kam v Praze do sauny? Sauna vás nejen zahřeje, ale zlepší i váš krevní oběh, postará se o detoxikaci organismu a získáte díky ní větší imunitu. A to se může hodit!




