Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Proč pořád čůrat jen na pomeranče?

gastro | 10. 4. 2013

Malá zamyšlení o tajemstvích města.

Poznámka pouze pro ženy: Následující úvaha se zaobírá zajímavým fenoménem umisťování plátků pomeranče do pánských pisoárů v některých nejen pražských podnicích.

Autor: Josef Šachta

clanky/toiletlobster.jpg


Ano, samozřejmě vyčůrat se na pomeranč má hodně do sebe. Není to tak dobré, jako fotbalová branka s malým fotbalovým míčkem a už vůbec ne jako zoufale kličkující mravenec na kmeni stromu, ale něco do sebe to má, počůrat jídlo. Člověk si tak může aspoň na chvilku v soukromí a navzdory naší zbytečně hyperkorektní společnosti užít, že se narodil na té správné půlce zeměkoule.

Na druhou stranu mě udivuje, že plátek pomeranče nebo citronu ve svých pisoárech využívají i restaurace, které by byly rády označované jako luxusní. To teda fakt nevím, co tím chtějí ukázat. To má snad člověku dodat pocit výjimečnosti, že do mušle umístily nakrájené oschlé ovoce. A to ještě jedno z nejobyčejnějších, protože pomerančů si za dvacku koupíte kilo a už je to skutečně nějaký ten pátek, co se na ně stály fronty. To si může klidně házet každý sám doma do záchodu. Od opravdu vybrané restaurace bych očekával něco navíc. Co třeba nakrájet do záchodu medovník? Nebo nasypat trochu krevet. A ano, proč to neříct, i pár kuliček tradičního kaviáru by mohlo vytáhnout restauraci z šedi průměrných na výsluní. Místo toho ale všude jen pomeranče.

A ještě jeden tip pro restaurace s michelinskou hvězdou. V těch by totiž zákazník zajisté ocenil, aby do označeného pisoáru dostal to samé jídlo, které si objednal. Potom by i na záchodě bylo konečně jasné, co si kdo může dovolit.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!