Chuťovky #17: Salát s pylovým parfémem, menu od Chili Ta i borůvkové nebe
O prázdninách si můžete pochutnat na novém letním menu v restauraci The Artisan nebo dorazit na grilovací středu do
Bistra Karel. Na střešní terase pražského hotelu W Prague se bude podávat večerní menu, které vzniklo ve spolupráci
s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. V centru města to bude vonět po borůvkách. Začtěte se do gastro-novinek z metropole!
Foto: archiv podniků
Máte chuť na svěží salát s pylovým parfémem? Pokračujte ve čtení...
1. Novinky od Karla: Gril & víno
Od července se v Bistru Karel konají pravidelné grilovací středy. Na venkovním grilu přímo v zahradě se od 18:00
hodin chystají masové i vegetariánské večeře. Objednat si samozřejmě můžete i něco ze stálého menu mimo gril.
Jedná se o podobný koncept jako jsou již zavedené vinné čtvrtky, kdy se každý týden otevírají ve čtvrtek večer
jiná vína a zákazníci mají možnost ochutnávat to, co jindy v bistru není k dostání vůbec, nebo jen po lahvi. Na
tyto pravidelné tematické dny v týdnu není potřeba rezervace.
Bistro Karel
Rodinné bistro v divoké zahradě....
Čtvrtky v Bistru Karel patří vínu.
Na grilovací středy ani vinné čtvrtky není nutná žádná rezervace.
2. Letní Artisan: Chuť meruněk, květin a fermentace
Letní menu představila restaurace The Artisan – voní po meruňkách, čerstvých bylinkách a fermentované rajčatové
vodě. Nová nabídka šéfkuchaře Davida Rejhona přináší pestrou paletu letních chutí, které si v kuchyni připravují
sami – od květinových salátů s pylovým parfémem přes kachní prsa s mandlovou kroketou až po jahodový věneček
s růžovou vodou.
Součástí nabídky jsou i fermentované suroviny. Dodávají pokrmům hloubku chuti a zároveň odrážejí respekt k surovinám
i přírodním procesům. V Artisanu aktuálně fermentují například zelené jahody, svatojánské ořechy nebo košťál
květáku. Nechybí ani tzv. butcher’s selection - kolekce špičkových steaků z českého hovězího, které si restaurace
nechává zrát přímo ve svém zázemí.
P.S. Do restaurace The Artisan můžete vyrazit i na tematické nedělní bufetové brunche.
Ryby pocházejí z rodinné farmy Kalendova Chabrybárna, zeleninu a bylinky dodává Sluneční farma Vykáň.

Letní novinky jsou dostupné od pondělí do soboty vždy od 18 hodiny večerní.
3. Večeře s výhledem a chutí Asie: W Prague představuje nové menu s Chili Ta
ABOVE Rooftop, střešní terasa pražského hotelu W Prague, láká na nové večerní menu, které vzniklo ve spolupráci
s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. Menu navržené exkluzivně pro W Prague se skládá ze dvou chodů a je postavené
na sezónních surovinách s asijským twistem.
Prvním z nich je Tongue Twister – grilovaný hovězí jazyk s karamelizovaným zelí a nakládanou mrkví. Druhý chod
tvoří Mátový hummus s marinovaným vejcem a pečenou mrkví na kari másle. Speciální fusion večeři si hosté mohou
vychutnat každý den od 17 do 22 hodin až do 13. července – a to i bez nutnosti ubytování v hotelu.
W Prague
První hotel značky W Hotels v Praze spojuje kouzlo starého světa s novými odvážnými...
Kde si v červenci pochutnat?
Aneb tři tipy na zajímavé gastronomické akce, které můžete v druhé půlce července navštívit.
Tři zbrusu nové podniky
Sushi.me bistro
Nová sushi lokace. To nejodvážnější sushi v Praze teď najdete v Ďáblicích. Podnik...
Zrno Zrnko - Nuselský pivovar
Zrno zrnko Nuselský pivovar je pekařská kavárna s nabídkou poctivého řemeslného...
Botticelli Café
Botticelli se od dosavadního pojetí Zrnka liší ve všem! Kávou i nabídkou pokrmů:...
![]()
Něco se chystá...
Už brzy se v metropoli otevře pobočka původně brněnské koblihárny. A v letních měsících snad už dokončí rekonstrukci
svých prostor i jedna netradiční zmrzlinárna.
Kobliha
Kobliha Brno otevřela i v srdci Vršovic...
Imaginární zmrzlina
Čistě rostlinná zmrzlina na základě kešu ořechů a kokosu....
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Kam v Praze do sauny? Sauna vás nejen zahřeje, ale zlepší i váš krevní oběh, postará se o detoxikaci organismu a získáte díky ní větší imunitu. A to se může hodit!





