4 významní šéfkuchaři & 4 zajímavé gastro novinky
Ochutnáte jarní menu s medvědím česnekem a chřestem? Dáte si lehké ceviche se zálivkou z yuzu a mučenky nebo jesetera ve svěží kombinaci s kopřivami a šťovíkem? Nebo raději vyrazíte na degustační večer „From Farm to Grill… and Jazz“? Přinášíme vám čtyři gastro novinky od předních osobností, které působí v pražských restauracích.
1) Jarní menu v Kampa Parku
Nové jarní menu v Kampa Parku, které sestavil šéfkuchař Marek Raditsch, oslavuje svěžest. Najdete v něm nejen medvědí
česnek, chřest, smrže, jahody, ale i halibut, mušle sv. Jakuba, tygří krevety nebo české vyzrálé vepřové maso.
Marek Raditsch se při vymýšlení nových jídel inspiruje zejména na cestách. Rád navštěvuje michelinské restaurace
i lokální bistra a s oblibou vaří z místních surovin. „Na dovolené ve Španělsku jsme si často grilovali celé
ryby. V restauraci jsem pak zařadil na menu kambalu v celku pro 2–3 lidi, a byť jsem se trochu obával, jestli hosty zaujme,
okamžitě si ji zamilovali,“ dodává Marek Raditsch.
Restaurace Kampa Park
Restaurace přímo pod Karlovým mostem....
Majitel restaurace Nils Jebens & šéfkuchař Marek Raditsch
2) Nová šéfkuchařka & menu v Semmeringu
Restaurace Semmering přivítala do svého týmu novou šéfkuchařku Terezu Vyhlídalovou, která s sebou přináší nové
jarní menu. Od 1. května si mohou hosté vychutnat nové sezónní menu plné chutí a nápadů.
Čekají na ně například lehké ceviche se zálivkou z yuzu a mučenky, vylepšený hovězí tatarák, šťavnatý korejský
BBQ burger nebo těstoviny s ricottou a šalvějovou omáčkou.
Hosté si také mohou vychutnat nové osvěžující drinky, například „Tequila na grepu“ nebo originální sezónní
koktejly. Menu bude dostupné jen do 30. června.
Semmering restaurace
Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....
Terezu Vyhlídalovou můžete znát z televizní soutěže MasterChef Česko. V ročníku 2023 se probojovala až do finále.
3) Degustační večery v The Artisan
Restaurace The Artisan, pod vedením šéfkuchaře Davida Rejhona, představila nový koncept pátečních degustačních
večerů „From Farm to Grill… and Jazz“, který není jen o skvělém jídle, ale o celkovém smyslovém zážitku.
Večer startuje v Artisan Baru, kde hosty přivítá signature koktejl Springphony – osvěžující kombinace českého
OMG ginu, motýlího květu a domácího bezového sirupu. K němu se servíruje Chef’s Amuse Bouche, první ochutnávka
večera.
Hosté se poté vydají na exkluzivní prohlídku kuchyně, která jim přiblíží filozofii zero-waste, práci se sezónními
surovinami, skleníkem plným čerstvých bylin i Artisan včelstvy, jejichž med se promítá do menu.
Středobodem zážitku je výběr masových specialit, které jsou připravovány na Josper grilu – ikonickém španělském
grilu kombinujícím otevřený oheň s precizní regulací teploty.
The Artisan
Koncept založený na poctivé kuchyni, surovinách od regionálních dodavatelů,...


4) Norský talent v restauraci Benjamin14
Do Prahy přichází nový kulinární talent ze severu. Quinn Odin Eliassen Pierson, mladý norský kuchař se zkušenostmi
z fine dining restaurací jako je Arakataka v Oslu, se přechodně usadil v české metropoli v restauraci Benjamin14 a přináší
s sebou moderní pohled na severskou kuchyni.
Svůj talent společně rozvíjí po boku dlouholetého šéfkuchaře restaurace Benjamin14 Jakuba Červenky. Mají společný
styl vaření a vnímání fine diningu jako takového. Chody v osmichodovém degustačním menu B14 se postupně obměňují
každý týden v závislosti na dostupnosti lokálních, sezónních surovin. Kdo by nechtěl na jaře ochutnat jesetera
ve svěží kombinaci s kopřivami a šťovíkem, nebo kachnu s medvědím česnekem?
Benjamin14.cz
Fine dining restaurant - zážitky, emoce, nostalgie a překvapení....



Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.