Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Prague Wine Trophy: Ochutnejte za 1 den více než 600 oceněných vín ze 40 vinařství

advertorial | 26. 2. 2024

Ve čtvrtek 29. února 2024 od 15 do 20 hodin můžete v Michnově paláci na Malé Straně navštívit již šestnáctý ročník Galadegustace medailových vín Prague Wine Trophy. Ve dvou patrech paláce ochutnáte přes 600 oceněných vín z více než čtyřiceti domácích a stovky zahraničních vinařství ze sedmnácti zemí světa. Vstupenky v ceně 1500 Kč koupíte na GoOut.net.

viiina.jpg

Nejlepší vinařství? Štěpán Maňák

Soutěže Prague Wine Trophy se v roce 2023 zúčastnilo 1828 vín. Cenu Jindřicha Duška pro nejlepší vinařství získalo Vinařství Štěpán Maňák, které obhájilo loňské vítězství.

Na druhém místě skončily Vinné sklepy Skalák a na třetím místě Château Valtice - Vinné sklepy Valtice. Nejlepším dovozcem je společnost ADVEAL, na druhém místě je Slovenské Víno Online a na třetím místě Víno pro Vás. 

8GaladegustacePWT%281%29.jpg
 

Setkání domácích a zahraničních vinařů 

V Michnově paláci se budete moci osobně setkat nejen s majitelem vítězného vinařství panem Štěpánem Maňákem. Všichni domácí vinaři a někteří zahraniční dorazí osobně, část zahraničních vinařů bude zastoupena svými dovozci.

Desítka vinařů dorazí ze Slovenska. Z Rakouska přijedou zástupci rodinných vinařství Humer a Neustifter. Z německé Mosely dorazí Max Kilburg z vinařství Geierslay. Reggie Perkins přijede představit vína jihoafrických vinařství Neethlingshof a Villiera.

Pětice italských vinařů bude reprezentovat italský vinařský průvodce DoctorWine by Daniele Cernilli, který se stal partnerem letošního ročníku Galadegustace. Seznam vystavovatelů a další informace najdete ZDE.

11GaladegustacePWT.jpg

Prague Wine Trophy 

Galadegustace je každoročním vyvrcholením prestižní soutěže Prague Wine Trophy, která je největší mezinárodní soutěží vín v Česku. Tuzemští vinaři v ní porovnávají svá vína se zahraničními konkurenty.

Mezinárodní porota hodnotí unikátní srovnávací metodou po odrůdách, ve čtyřech kolech ročně, již od roku 2007. Za tu dobu si soutěž vybudovala renomé, a medaile Prague Wine Trophy je uznávanou známkou kvality vína.



7GaladegustacePWT.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!