Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #8: Průhledná iglú na střeše, zabijačky v Lokálech, zimní menu v Trezoru

doporučujeme | 22. 1. 2024

Venku mrzne až praští, ale my víme, kde se zahřát. Restaurace Červený Jelen si pro své hosty připravila nové zimní menu, Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague zase vyhřívaná průhledná iglú na střeše. A kdo se zimy nebojí, může vyrazit na pořádnou zabijačku do některého z Lokálů.

Foto: archiv podniků



Nové zimní menu v Trezoru

Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen vstoupila do nového roku s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném kulinářském Trezoru. Executive chef Marek Fichtner a head chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na pevném základě pečlivě vybraných produktů, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová zelenina. Delikátní menu je v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru podáváno každý večer od úterý do pátku od 18 do 22 hodin.

A co ochutnáte? Například pstruha lososovitého s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami, dančí hřbet s koláčem Pithivier plněným ragů nebo celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy. Jako dezert se podává cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy.

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...


Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky


Šéfkuchař Marek Fichtner

Průhledná iglú s výhledem na Prahu

Loni v létě nově otevřený Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, situovaný na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí, nově nabízí hostům posezení ve vyhřívaných průhledných iglú vybavených stoly s křesly a kožešinami. Užít si můžete panoramatická výhled na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy.  

„Sky bar je za příznivého počasí otevřen každý den od 12:00 do 24:00 hodin. Nevadí nám sněžení, vadí nám jen déšť, takže v případě deště má sky bar zavřeno. V každém iglú se nachází plápolající oheň a teplota uvnitř je tak příjemných cca 20 až 25 °C, takže se v něm dá sedět klidně i v tričku,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě hotelů.

 

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague je situován na střeše hotelu a nabízí jedinečný...





​Zabijačkové hody v Lokálech

Odstartovalo období zabijaček. Až do postního období není v podstatě víkend, kdy by se v některém z Lokálů nekonala zabijačka nebo alespoň zabijačkové hody. Poslední akce se koná 17. února 2024 v pražském Lokálu U Bílé kuželky, který jako jediný má možnost udělat zabijačku se vším všudy přímo na místě. 

Spolu s řeznickými mistry z Amaso připraví kuchaři z Lokálů zabijačkové hody, na kterých nesmí chybět žádný z tradičních pokrmů. Hosté si mohou vše vychutnat přímo na místě, nebo si vybrané dobroty odnést s sebou. Klasikou jsou jitrnice (správně jaternice), které chutnají skvěle teplé i studené, jelita s typickou vůní kmínu a tlačenka podávaná s octem a cibulí.

Z teplých jídel je na výběr zabijačkový guláš, ovar, prejt nebo čerstvě usmažené vepřové řízky. Na chuť nebo mezi jednotlivými chody přijde vhod chleba se škvarky či sádlem. 

 

Lednová zabijačka

Lokál Nad Stromovkou

27.01. 11:30


 

Zabijačka

Lokál

03.02. 11:00


 

Zabijačka

Lokál Korunní

03.02. 11:00


 

Zabijačka

Lokál U Zavadilů

10.02. 11:00


 

Zabijačka

Lokál U Bílé Kuželky

17.02. 11:00



1.jpeg

2.jpeg

5 zajímavých gastro akcí do konce ledna

 

II. Počernické Pálenkobraní

Počernický Pivovar

19.01. - 28.01.


 

Zabijačka v Automatu

Automat Matuška

20.01. 12:00


 

Hostina u jednoho stolu

Bistro Karel

26.01. 19:00


 

Winter Affair - craft beer festival

Gabriel Loci

27.01. 12:00


 

Brunch & Wine s živou hudbou na piano

Restaurant Esprit

28.01. 12:00


Hostina u jednoho stolu. Přidáte se? Už na konci ledna v nedávno otevřeném Bistru Karel.

 Čerstvá várka nových podniků

 

Pivovar svatého Tomáše

Pivovar svatého Tomáše otevírá své dveře od 4. ledna 2024....


 

Stará škola

Stará škola - místo, kde se zastaví čas a oživí vzpomínky na nejlepší koláče od...


 

Kulinářství Kuchařek bez domova

Ženy se zkušeností s bezdomovectvím otevírají vlastní jídelnu, nabízejí catering a...


 

Klub Betlémská

Klub Betlémská – kavárna a bar na Betlémském náměstí od kolektivu Burza#4....


 

Ramencraft

Jezte tak, jako jedí Japonci v Japonsku. Autentické ramen bistro v centru Prahy...

Další nově otevřené podniky najdete ZDE


Nově otevřeno: Na návštěvu k babičce, za nejlepší pizzou a na kulinářský zážitek?
Všechny cesty začínají ZDE.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!