Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Grant Prahy: I tohle je metropole... Poznejte zanedbaná místa Prahy, která se mění

doporučujeme | 22. 11. 2023

Nominace 29. ročníku Czech Press Photo už jsou známy. Mezinárodní odborná porota vybírala nominované fotografie z více než čtyř tisíc prací. Vítězové budou známi 31. ledna 2024 a v tento den začne i nová výstava Czech Press Photo. Ovšem pozor, společně s nominacemi v hlavních kategoriích byl vyhlášen i vítěz Grantu Prahy, jímž se stal Vít Šimánek z ČTK.

Foto: 
Vít Šimánek

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%282%29.jpg

Co je Grant Prahy

Grant Prahy je součástí Czech Press Photo už od počátků. Dává fotografkám a fotografům možnost do hloubky zpracovat vlastní téma s motivem Prahy. Jedná se o roční tvůrčí stipendium primátora, které právě on pravidelně vybírá při zasedání mezinárodní poroty Czech Press Photo.

Vítěz: Vít Šimánek

Primátor Bohuslav Svoboda vybral v rámci ročního tvůrčího stipendia soubor Víta Šimánka z ČTK, který dokumentuje oblasti metropole, které procházejí zásadní proměnou nebo jí v brzké době projdou. Na brownfieldech na Rohanském a Libeňském ostrově, v Bubnech, v okolí smíchovského nádraží a nákladového nádraží Žižkov i na území bývalých továren ve Vysočanech a v Hloubětíně teď vznikají developerské projekty.

„Zanedbaná místa hlavního města se konečně daří přivádět k životu, byť to ještě roky potrvá. Vybraný soubor snímku je svědectvím tohoto stavu i času, v němž se nacházíme,“ komentuje výběr vítěze primátor Bohuslav Svoboda.

1%2814%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%283%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%284%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%285%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%286%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%287%29.jpg

 

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%288%29.jpg

GrantPrahy-vit-simanek_prague-changes_008%289%29.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!