Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Svatomartinské akce: Kam na husu a na víno? Proč na most a kde si dát kachnu?

doporučujeme | 7. 11. 2023

Svatomartinských akcí se v Praze o víkendu koná celá řada. Abychom vám trochu usnadnili výběr, vybrali jsme pro vás ty nejlepší. Víme, kde si dáte netradiční kachní vývar s kachními wonton knedlíčky pak choy i kde si pochutnáte na klasické huse. Hodovat se bude i v oblacích a po Karlově mostě projde průvod svatého Martina včetně jedenácti hus.

Svatomartinský kachní brunch

Bistro Teplá kačka si pro vás připravilo speciální svatomartinské menu. Podávat se nebude husa, ale kachna. Těšit se můžete na kachní wonton tacos, kachní vývar s kachními wonton knedlíčky pak choi, kachní gyoza knedlíčky s yuzu i kachnu v kombinaci se šesti čínskými plackami. Doporučujeme rezervaci.

 

Svatomartinský kachní brunch v bistru Teplá kačka

Teplá kačka bistro@shop

07.11. - 11.11.

Slavnosti a husa na náplavce

V sobotu na náplavce představí svá mladá vína celkem 23 vinařů. K jídlu se bude podávat tradiční dozlatova upečená husa, husí kaldoun s knedlíčkem, husí játra s jablky a cibulkou a chybět nebudou oblíbené svatomartinské husí burgery nebo sendviče s trhaným husím masem. Samozřejmostí je bohatý doprovodný program.

 

Svatomartinské slavnosti a pečená husa na Náplavce 2023

Farmářské tržiště - Náplavka

11.11. 10:00



Svatý Martin na Karlově mostě

V sobotu 11. 11. 2023 v 11 hodin, 11 minut vyjde z 11. pilíře Karlova mostu průvod svatého Martina včetně 11 hus, které požene 11 husopasek. Na bílém koni pojede svatý Martin v oděvu římského vojáka. Následovat bude koňský povoz plný sněhu a setnina římských vojáků.

 

Svatý Martin na Karlově mostě 2023

Muzeum Karlova mostu

11.11. 11:11

Lampionový průvod u Vltavy

Máte doma děti? Vezměte je na Svatomartinskou slavnost a lampionový průvod k Vltavě. Čekají tu na ně výtvarné dílny, sportovní aktivity i pohádka. Na závěr akce se chystá lampionový průvod.



Husa & víno v oblacích

Famózní výhled i výborné jídlo nabídne Restaurace Oblaca v Žižkovské televizní věži. Šéfkuchař Jan Holouš sestavil sváteční menu, které kombinuje tradici s prvky moderní gastronomie. Servírovat se budou šťavnatá husí stehna s brusinkovým zelím a variací domácích knedlíků.

 

Svatomartinská husa & vína

Restaurace Oblaca

11.11. - 20.11.



Vegan „husí“ stehýnko

Pro veganskou alternativu si zajděte na Smíchov do Eaternie. Na menu bude pečené „husí“ stehýnko s křupavou kůžičkou (ze seitanu a směsi koření), dva druhy zelí a lokše. A na nápojovém lístku svatomrtinská vína i piva. Doporučujeme rezervaci předem přes e-mail.  

 

Vegan svatomartinská husa

Eaternia

10.11. - 11.11.

Tipy na další svatomartinské akce

 

Letenská husa a košt svatomartinského vína

Národní zemědělské muzeum Praha

11.11. 10:00


 

Svatomartinské menu DEER

DEER Restaurant

08.11. - 12.11.


 

Den sv. Martina

KC Vozovna

11.11. 16:00



 

Svatomartinské slavnosti a uspávání ježků

Café Park Zahrádky

11.11. 13:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!