Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
listopadu

Letenská husa a košt svatomartinského vína

Národní zemědělské muzeum Praha

zpět na výpis akcí
 

Již 15. ročník Letenské husy a koštu svatomartinského vína potěší nejen vaše chuťové pohárky.

Datum:11. 11. 23
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: gastro|ostatní

Těšit se můžete na svatomartinské dobroty, ochutnávky a prodej svatomartinských vín, cimbálovou muziku nebo dílny pro malé i velké návštěvníky.

V 11 a ve 12 hodin vám strážmistři Městské policie Praha představí plemeno staroskladrubského koně. Zájemci si koně budou moci také pohladit či se s nimi vyfotit.

Starokladrubští koně, chovaní kontinuálně více než 400 let, jsou nejstarším původním českým plemenem koní, které bylo zřejmě jako jediné plemeno na světě vyšlechtěno speciálně pro tažení kočárů císařů a králů. 

Na akci ani letos nebudou chybět prezentace, ochutnávky a prodej svatomartinských a mladých vín od českých a moravských producentů. Na muzejním dvoře můžete ochutnat svatomartinskou husu a kaldoun připravený Asociací kuchařů a cukrářů ČR. 

Celou akci bude zpříjemňovat cimbálová muzika Slováckého krúžku v Praze. 

Spolek archaických nadšenců ze Sebranic předvede ukázku draní peří. Zúčastnit se můžete také jejich tvořivé dílny, ve které se naučíte s peřím pracovat při výrobě peroutky neboli mašlovačky.

Kromě mašlovačky si můžete zkusit vyrobit lucerničku nebo psát husím brkem.

Odpoledne budeme moštovat! Na muzejním dvoře pro vás bude připravena výtvarná dílna, součástí dílny bude drcení hroznů a výroba vinné šťávy.

Protože svátek sv. Martina souvisí mimojiné také s ohněm, můžete se během akce u ohně nejen zahřát, ale třeba si i opéct nějakou dobrotu. 

Vstupné na akci i do muzea (lze zakoupit pouze na místě v den konání akce): dospělí 100 Kč, děti od 3 let, studenti a senioři nad 65 let 50 Kč. 

 Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství a starosty MČ Praha 7. 

Národní zemědělské m...
Tel: 220 308 111
Kostelní 1300/44
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: