Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Oslavte Mezinárodní den kávy! Třeba v pěti nově otevřených kavárnách v Praze

doporučujeme | 4. 10. 2023

Na neděli 1. října připadá Mezinárodní den kávy a my víme, jak a kde ho nejlépe oslavit. Zveme vás do pěti nově otevřených pražských kaváren, kde vám naservírují nejen dobrou výběrovou kávu, ale i brunch, pistáciovou roládu s jahodami a matcha polevou nebo domácí granolu.

P.S.
Přehled dalších 11 nově otevřených podniků v metropoli najdete ZDE

clanky10/Lokaopening40.jpg

Loka

LOKA je nový espresso bar pražírny doubleshot v přízemí nové administrativní budovy Masaryčka. Kromě kávy jsou tu k dostání čaje z Tea Mountain, vína z Veltlínu nebo pivo z minipivovaru Clock. Zajít sem můžete i na lehký oběd, snídani nebo dezert.

 

Loka - doubleshot

LOKA je espresso bar pražírny doubleshot v Masaryčce, kde vám rádi připraví zdaleka...





Go Francin

V polovině září otevřela kavárna Go Francin na Smíchově, konkrétně v novostavbě Na Knížecí. Kromě vynikajícího kafe z pražírny Francin Roasters se můžete těšit na výborné snídaně, brunche či snacky připravované z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů.

 

Go Francin - kavárna

Nový přírůstek ke kavárně Kafe Francin, kde servírujeme kávu z Francin Roasters....



Corner stories kavárna

V Corner stories strávíte klidně celý den. Ráno vám tu naservírují kávu, večer skleničku na dobrou noc. Pochutnáte si i na netradičních dobrotách. Na menu je třeba pistáciová roláda s jahodami a matcha polevou nebo kokosová mango matcha.
P.S.: Místo je laptop friendly, vyrazit sem tedy můžete i za prací či studiem.

 

Corner stories kavárna

Místo vskutku extrovertní a živé od ranní kávy po skleničku na dobrou noc…...



The Miners Bakery

The Miners Bakery najdete v unikátní budově Fragment se slavnou/kontroverzní sochou Lilith od Davida Černého. Občerstvit se můžete uvnitř nebo na terase.

The Miners Bakery je místem, kde se peče pečivo pro celou síť The Miners v Praze. Dát si tu tak můžete třeba skořicové rolky a canelé, tedy malé francouzské pečivo ochucené rumem a vanilkou s jemným pudinkovým středem

 

The Miners Bakery - Sokolovská

The Miners Bakery je naším hlavním výrobním prostorem, kde vytváříme pečivo pro celou...





Kro Vršovice

Espresso bar Kro Vršovice nabízí špičkovou kávu z Doubleshotu a dalších pražíren i vlastní pečivo, čerstvě upečené doslova za dveřmi v přilehlé pekárně. V kavárně můžete navíc posnídat sladkou Dutch Baby palačinku s miso mascarpone a mandlemi, granolu, nebo třeba fazole s vajíčky.

 

Kro Vršovice - bistro

KRO Vršovice na Moskevské se konečně otevřelo i vám!...





přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!