Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

SOUTĚŽ: Oslavte státní svátek pohybem a vyběhněte zdarma na Sokolský běh

doporučujeme | 20. 9. 2023

Sokolský běh republiky je každoroční oslavou založení Československa a letos se této oslavy můžete zúčastnit i vy. Chcete vyhrát startovné na libovolný závod a tričko k tomu? Odpovězte správně na jednoduchou otázku níže, obujte tenisky a můžete vyběhnout. Tři, dva, jedna... S-T-A-R-T-!

Foto:
Sokolský běh republiky



 

Sokolský běh republiky

Česká obec sokolská

28.10. 09:00

Co je Sokolský běh republiky

Jedná se o každoroční oslavu založení Československa. První ročník nové tradice spatřil světlo světa v roce 2019 a měl instantní úspěch. Dnes má závod za sebou 4 ročníky. Naposledy se závodu zúčastilo skoro 7 000 běžců v 61 obcích (včetně osmi zahraničních).

Zapojit do závodu se může kdokoliv. Na webu https://www.behrepubliky.cz je k dispozici seznam měst, kde se závody uskuteční. Kdo nenajde vhodné místo nebo chce běžet sám, může se zapojit do individuální výzvy a přidat se k běhu kdekoliv v Česku nebo po světě.

Historie závodu

Na podzim roku 1919, při příležitosti prvního výročí vzniku Československé republiky, připravili sokolové do té doby nevídanou sportovní akci, která umožnila účast co největšího počtu sokolů a sokolek, tzv. rozestavný běh 28. října.

Inspirovaný historií o sto let později vznikl nový projekt, Sokolský běh republiky, a s ním i oslava 28. října 1918 v podobě sérií běhů pořádaných po celé republice.


SOUTĚŽ o tričko a registraci na Sokolský běh republiky 2023

Stačí odpovědět správně na otázku níže (nápovědu najdete na webu https://www.behrepubliky.cz) a zanechat svůj email, pomocí kterého budeme kontaktovat vylosovaného výherce. Každý uživatel smí zadat svůj email pouze jednou – díky. Soutěž jsme prodloužili až do pátku 22. 9. 2023 do 12:00 hod.


CENY PRO VÍTĚZE
► 2× startovné na libovolný běh Sokolského běhu republiky 2023 a závodní triko

P.S. Pokud by vám soutěžní formulář nešel vyplnit zde na webu, můžete ho otevřít v novém okně ZDE.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!