Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zažijte Den mezinárodního vzdělávání s Příští stanicí svět

advertorial | 21. 6. 2023

Třetí ročník akce Příští stanice svět s podtitulem Den mezinárodního vzdělávání se bude konat 22. června v prostorách Domu zahraniční spolupráce v centru Prahy. Čekají na vás přednášky, workshopy, besedy a diskuze s účastníky zahraničních vzdělávacích výjezdů a realizátorů mezinárodních projektů a bohatý doprovodný program zakončený koncertem Marley Wildthing. 

 

Příští stanice svět 2023

Dům zahraniční spolupráce

22.06. 10:00

Zjistěte, jaké maté možnosti mezinárodního vzdělávání, studijních pobytů, odborných nebo praktických stáží. Na akci je zajištěno také drobné občerstvení. Začínáme už v 10:00 a vstup je zdarma.

Na co se můžete letos těšit?

V místnostech EVROPA a SVĚT na vás čeká celá řada workshopů a diskusí s inspirativními hosty. Podělí se s vámi o své osobní příběhy, poznatky a tipy ze zahraničních studií, stáží a dobrovolnictví, které vám pomohou na vaší cestě za svými sny a mezinárodními zkušenostmi. V místnosti VESMÍR můžete pomocí virtuální reality objevovat nové metropole, vyzkoušet si cestu japonským rychlovlakem nebo se rozhlédnout z nejvyšších budov světa. 

Na hlavní stage se vedle koncertu Marley Wildthing můžete těšit na interaktivní hudební vystoupení, one-woman show Kláry Jíchové, slam poetry Anatola Svahilce a Tukana. V rozhovoru s Lenkou Kosmatovou alias Chica Checa se dozvíte, jak se i díky programu Erasmu+ stát globálním občanem a prožít celosvětové dobrodružství.  



Ve vnitrobloku si budete moci naprogramovat svého robota, v cyklofreshbaru si na kole umícháte vlastní smoothie a kůži si budete moct ozdobit airbrush tetováním. V průběhu celého dne na vás čekají kvízy a soutěže o ceny. Akcí vás provede známý moderátor Jakub Ouvín.

Podrobný program a další informace najdete na webových stránkách  a na našich sociálních sítích. Vstup je zdarma, zájemcům o workshopy, přednášky a prezentace v místnostech EVROPA a SVĚT však doporučujeme pojistit si svoje místo jednoduchou on-line registrací. Ta je možná i na místě, ale kapacita v přednáškových místnostech je omezená, proto se raději registrujte s předstihem a vyhněte se případnému zklamání.

Budeme se těšit, až vám otevřeme dveře do světa u nás v Domě zahraniční spolupráce v centru Prahy.

 

Příští stanice svět 2023

Dům zahraniční spolupráce

22.06. 10:00

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!