Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #3: Letní koktejly, jahodové věnečky i nová Alma u Národního

doporučujeme | 31. 5. 2023

Přinášíme vám zbrusu novou porci inspirace a novinek z pražských podniků. Co byste měli ochutnat? Jaké nové gastronomické překvapení si nenechat ujít? Co nového najdete na menu bister a kaváren v metropoli? Připravte si příbory, něco na drink a pro jistotu i ubrousek, pokud budete při čtení Chuťovek od CityBee nevědomky slintat… ;-)  

Vítězové Restaurant Weeku

Restaurant Week skončil a nyní už známe nejoblíbenější restaurace. O přízeň hostů jich soutěžilo celkem 29. Hodnocené bylo festivalové menu a jeho části: nejlepší předkrm, hlavní chod, dezert, zároveň také zážitek z návštěvy –nejpříjemnější atmosféra a nejlepší obsluha. Zohledněn byl i prodejní úspěch jednotlivých restaurací a počet získaných recenzí.

Vítězem se stala restaurace Amano. Na druhém místě se umístil Next Door a třetí příčku obsadila restaurace Pod Věží.

 

Amano

Amano je moderní italská restaurace,jejíž srdcem je Josper gril....


 

Next Door by Imperial

Nová restaurace patřící do portfolia Zdeňka Pohlreicha....


 

Restaurace Pod Věží

Restaurace v centru města....



NEJLEPŠÍ PŘEDKRM: Smažená lepkavá rýže s houbami
Rozvařená rýže, restované kuřecí stehno, sušené kuřecí maso, pěna z kuřecího vývaru a rybí omáčky, rýžový chips, smažená cibulka, koření 5ti vůní, čínská pažitka, limetkové listy
KDE? Nhà hai hành


NEJLEPŠÍ DEZERT: Dort dne
Nabídka 6 dortů dle denní nabídky
KDE? Next Door by Imperial

Jahodový věneček

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici představil novou příchuť – aktuální jarně-letní jahodu. Krém, ukrytý v sytě červeném korpusu, v sobě koncentruje plnou chuť zralých jahod připomínající slunné letní dny. Netvoří jej přitom nic jiného než máslo, rozvar z jahod a trocha cukru. Výsledkem je svěží, jemně nakyslá chuť připomínající oblíbenou jahodovou zmrzlinu. Podobně jako ostatní věnečky je i nejnovější jahodový přírůstek polosladký. 

Roman Janeček svou nabídku nedávno rozšířil také o RTD (ready-to-drink) koktejly, jež vznikly ve spolupráci s Ondřejem Hniličkou z pražského Hemingway Baru. Všechny tři koktejly jsou variacemi na známé klasiky: Old Fashioned, Negroni a Gimlet.

 

Věnečky Janeček

Bůh stvořil Věnečky, ďábel namíchal krém a zakoupit je můžete v našem věnečkovém...





Ochutnávka nové restaurace Alma 

V budově bývalého prvorepublikového kina Alma, kousek od Národního divadla se rodí nový košatý, kulturně-gastronomický projekt. Otevřeno ještě zatím není, ale zvědavci už dovnitř mohli nakouknout při první akci v polovině května. Za Almou stojí lidé ze sítě podniků KRO Kitchen a přilehlého hotelu Cube.

Srdce Almy bude tepat v restauraci s koktejlovým barem a otevřenou kuchyní pod taktovkou Petra Židka a Michala Daňka. Na rohu ulice bude z kavárny vonět výběrová káva a domácí pečivo, ve wine baru na dvorku vás čeká objevná jízda po naturálních vínech. S Almou prostě můžete být od první ranní kávy do poslední skleničky na dobrou noc.

 

Alma Restaurace

V budově bývalého prvorepublikového kina Alma, kousek od Národního divadla najdete...



Brasileiro U žáby slaví 

Brasileiro U Zelené žáby, druhý nejstarší podnik Ambiente, letos slaví dvacáté narozeniny. Šéfkuchař Martin Matys ve zdejší kuchyni působí už od založení restaurace. Základní ingrediencí pro něj vždy byla porce dobrého masa a zábavy. Dokonce tento přístup učí už druhou generaci – v kuchyni dnes totiž po boku Martina pracuje i jeho syn Daniel.

Kulatiny si zaslouží velkou oslavu. A takovou si v zadní místnosti u grilu uspořádali i stálí hosté, mezi které patří například bývalý fotbalista Petr Nedvěd, hudebníci Roman Holý a Matěj Ruppert nebo herečky Anna Geislerová a Jitka Schneiderová. A Brasileiru věnovali k výročí opravdu originální dárek! Složili podniku píseň a natočili k ní i videoklip.

 

Brasileiro U Zelené žáby

Brazilská restaurace s chutí ohně....






 

Letní menu SOOT baru 

Léto se blíží, bazének v Manifestu hlásí otevřenou letní sezónu a vybízí k relaxu se sklenkou ledového osvěžení. V aktuální nabídce baru SOOT zazáří hned několik novinek, které evokují vzdálené mořské destinace. Na menu najdete novinku Detox Kombucha ve formě domácí limonády. Ta je namíchaná s grepovým džusem a jasmínovým cordialem. Další osvěžující nealkoholickou variantou je marakujová nebo okurková domácí limonáda.

Milovníci dálek a romantiky od Tichomoří až po Karibik letos zajásají dvojnásob. V SOOT baru bude poprvé možno vychutnat si hned dva tiki koktejly: prvním je typický plážový koktejl s exotickým názvem Honolulu, který v sobě ukrývá směs pěti rumů, druhým tropický koktejl Sally. Loňským bestsellerem mezi zákazníky se stal jednoduchý a neuvěřitelně aromatický koktejl Midsummer.

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....





Máte chuť na něco jiného? Podívejte se na naše Chuťovky #2: Pastrami, asijský brunch, luxusní maso wagyu a hodně piva.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!