Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Největší hity Queen se vrátí do Q2 areny jako světová show. Už máte vstupenky?

advertorial | 24. 4. 2023

Queen Relived by Queenie. Tak se jmenuje koncertní show, kterou 18. a 19. května 2023 odehraje skupina Queenie. V O2 areně díky nim zazní největší hity i méně známé písně legendární skupiny Queen doprovázené impozantní světelnou, pyrotechnickou a multimediální show. Divákům se tak nabídne zážitek světové úrovně, na který se jen tak nezapomíná.

image005.jpg

 

Queen Relived by Queenie

O2 arena

18.05. 20:00


 

Queen Relived by Queenie

O2 arena

19.05. 20:00

Česká kapela Queenie

Díky píli, odhodlání a lásce k hudbě všech členů kapely dokázali tito čeští rodáci vytvořit neobyčejná vystoupení, kterými v roce 2021 nejen vyprodali O2 arenu hned 3× za sebou, ale také vystoupili například před britskou královnu Alžbětu II. či byli pozváni na memoriál Freddieho Mercuryho ve švýcarském Montreaux. Není proto divu, že se řadí ke světové špičce v oblasti tribute band. 

Queenie se dali dohromady před 17 lety v Praze. Za tuto dobu vyrostli do pozice jedné z předních světových tribute kapel a mají za sebou přes tisíc tuzemských i zahraničních vystoupení. Přestože vystoupení Queenie stojí na perfektní souhře všech pěti členů kapely, hlavní hvězdou je stejně jako u jejich britského předobrazu zpěvák. Michael Kluch zvládá i nejtěžší polohy Mercuryho hlasové akrobatiky a zjevem i pohybem dává vzpomenout na frontmana Queen v nejlepších letech. Jeho kvality oceňují diváci i profesionálové, jak dokazuje nominace na divadelní cenu Thálie za jeho výkon v muzikálu Freddie. 

Klucha na pódiu doplňují bubeník Petr Baláš, baskytarista Martin Binhack, klávesista Michal David (shoda jmen s hvězdou diskoték je čistě náhodná) a kytarista Rudy Neumann. 

clanky9/9.jpg

Michael Kluch jako Freddie Mercury

Častou otázkou je, jak se dá napodobit Freddie Mercury. Michael Kluch říká, že rify, vokální linky a pohyby se dají nacvičit, uvěřitelnost ale ne. Vychází tedy z technik, které používal Freddie, ale stále zůstává sám sebou – proto jsou některé pohyby na pódiu úplně jiné než u Mercuryho. Nicméně tím, že vychází ze stejného druhu expresivity, stanou se uvěřitelnými.

„Musíme se přiblížit úrovni kapely, kterou má publikum perfektně naposlouchanou, ale zároveň neznít jako křečovitá kopie,“ potvrzuje Michael. „Mercury v určitých momentech rád a hodně dynamicky zatínal pěst směrem k publiku. Když ho jen slepě napodobím, abych se mu podobal, nikdo mi to neuvěří. To gesto musí přijít v momentě, kdy ho na scéně sám cítím a potřebuji udělat. Tehdy funguje,“ dodává. Mezi Michaelovy oblíbené písně patří například Was It All Worth It, Too Much Love Will Kill You či Under Pressure. Avšak zda některý z nich zazní v O2 areně, prozatím neprozrazuje.

clanky9/10.jpeg

clanky9/14.jpg

Queenie věří, že nadcházející koncert bude ještě velkolepější než trio vystoupení z roku 2021. „Nesrovnáváme se s Queen, originál je samozřejmě jen jeden," vysvětluje Kluch. "Ale stejně jako oni jsme perfekcionisti a dáváme si záležet, abychom lidem nabídli zážitek, na který nikdy nezapomenou."

Koncerty se konají ve čtvrtek 18. května 2023 a v pátek 19. května 2023 od 20:00 v pražské O2 areně (Českomoravská 2345/17a, Praha 9). Vstupenky lze zakoupit v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

 

Queen Relived by Queenie

O2 arena

18.05. 20:00


 

Queen Relived by Queenie

O2 arena

19.05. 20:00

1%2813%29.jpg

2%288%29.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!