Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

FOTO: 5 nových podniků, které vás praští do očí originálními interiéry

doporučujeme | 27. 2. 2023

Měsíc co měsíc mapujeme na CityBee nově otevřené podniky v Praze. Některé z nich z paměti jen tak nedostanete. Hned při prvním kroku totiž okouzlí všechny vaše smysly. Vybrali jsme pětici nováčků v metropoli. Najdete v nich obří lustr, svítící papoušky, obří kámen coby prodejní pult i stěnu připomínající džungli.

Text:
Petra Müllerová
Foto: archiv

ci.jpg

Aux Merveilleux de Fred

Luxusní francouzská cukrárna Aux Merveilleux de Fred otevřela v prosinci 2021, ale za návštěvu určitě stojí. Prostor vás zaujme svým vytříbeným interiérem v barokním duchu a hlavně obrovským křišťálovým lustrem od firmy Preciosa.

Lustr je téměř dva metry vysoký a 3,6 metrů široký, váží 600 kilogramů. Více než 13 tisíc ručně vyráběných blyštivých komponentů jako ověsy, perly či růže vytváří dojem exkluzivity.

 

Aux Merveilleux de Fred

Kavárna a řemeslná cukrárna unikátního standardu....



51929679058_85fa575d69_k.jpg

51928611342_7252fa95f7_k.jpg

Věnečky Janeček

Luxusní věnečky seženete v boutique Věnečky Janeček kousek za Národním divadlem (Pštrossova 23). Interiér navrhl sám cukrář Roman Janeček. Inspirací mu byl londýnský Sketch Bar a styl art deco.

„Betonových podhledů a tlumených barev již bylo dost. Proto interiéru vévodí smaragdově zelené stěny s velkoformátovou tapetou džungle, před níž se vyjímá lustr s papoušky. Celý prostor prosvětluje podlaha v dekoru bílého mramoru, podsvětlený pult z bílého corianu a zlaté prvky,” říká Janeček. Rozhovor s ním si můžete přečíst ZDE.

 

Věnečky Janeček

Bůh stvořil Věnečky, ďábel namíchal krém a zakoupit je můžete v našem věnečkovém...



VeneckyJanecek-prodejna-9%281%29.jpg

VeneckyJanecek-prodejna-11.jpg

VeneckyJanecek-prodejna-5.jpg

Restaurace Talíř

Styl servírování tapas s tradiční českou kuchyní spojila nově otevřená restaurace Talíř. Design interiéru je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák – mimo jiné držiteli ocenění Grand Designéři roku 2021.

Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru. „Formálně je interiér koncipován do tmavých tónů s akcenty zlaté a temně modré barvy. Vznikl tak útulný a komorní prostor, kde se mohou hosté zastavit a z klidu restaurace pozorovat ruch Václavského náměstí,“ popisuje architekt a designér Roman Vrtiška ze studia Vrtiška & Žák.

 

Restaurace Talíř

Spojili jsme styl servírování tapas a tradiční českou kuchyni do unikátního konceptu...

talir.jpg

clanky9/Kopiesouboru_I8A0640.jpg

clanky9/_I8A0370-kopie.jpg

Spectre 

Spectre od úterý do neděle nabízí výjimečný gastronomický zážitek z asijské kuchyně. Stejně tak si můžete ve Spectre pochutnat na skvělé kávě, čaji či dalších delikatesách.

„Chtěli jsme originální interiér, který bude připomínat vietnamské oslavy nového roku. Barvou těch oslav je červená, lidé se při nich potkávají, dávají si dárky a my jsme tuhle atmosféru chtěli přenést sem,“ popisuje Christian Chu, šéfkuchař a také spolumajitel finediningového podniku Levitate, který zmiňuje i Michelinský průvodce.

 

Spectre - kavárna a bistro

Bistro a kavárna Spectre je novým podnikem šéfkuchaře Christiana Chu z Levitate....



spe1.jpg

spec.jpg

spe3.jpg

CHATTY

Dvojice českých návrhářek Radka Sirková a Anna Tušková otevřela před několika týdny nový butik v centru Prahy. Kromě oblečení tu najdete zářící rozpůlený kámen coby prodejní pult, vintage sedačku od Guida Faleschiniho a velkou zrcadlovou stěnu.

Obrovský pult nechal architekt Jiří Matura vyrobit u zručných řemeslníků pracujících pro filmový průmysl a vznikl otiskem povrchu skutečného kamene. Ten byl podle informací Forbesu následně odlit do speciálního materiálu, s nímž se dále pracovalo a vytvořil se požadovaný tvar.

 

CHATTY - Rámová

Krásný a originální butik dvojice českých návrhářek v centru Prahy....

319367554_5648452818608635_4649852191058057322_n.jpg

clanky9/chatty.jpeg
Pro srovnání, jak prostor pro showroom Chatty vypadal na začátku.
Foto: Chatty/FB

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!