Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Předvánoční Praha trochu jinak: Tři (nová) místa, kde se zašít

doporučujeme | 20. 12. 2022

Vánoční trhy jste už omrkli, pár svařáků ochutnali, dárky nakoupili a teď hledáte místo, kde si užít trochu toho klidu? Vyrazit můžete na Albertovské svahy za krásnými výhledy, do útrob nového Muzea literatury a nebo s i vezměte knížku a kafe a schovejte se do Supernova Bakehouse. Všechna tři místa si můžete prohlédnout v reportáži od Dana Kotuly, který každý týden točí nová videa na svůj YouTube kanál Žít Prahu.


VIDEO Žít Prahu: 3 neznámá místa v Praze, která musíte objevit

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-01.jpgAlbertovské svahy

Pokud hledáte klid a ticho, můžeme vám kromě pražských hřbitovů rozhodně doporučit i Albertovské svahy (mapa ZDE). Tato oáza klidu vám poskytne skvělý výhled na Vyšehrad i celý Albertov.

Tip na jaro a léto: V horní části parku najdete amfiteátr (odpočinkové místo s lavicemi), kde můžete studovat, číst si nebo třeba poslouchat hudbu.

Kam v okolí na kafe nebo něco dobrého?

 

Puro - Výtoň

Naše gelato si můžete vychutnat při procházce podél Vltavy, příjemně si u nás posedět...


 

Café AdAstra

Káva, dezerty, pivo, víno, obědy, večeře a obchůdek s dárečky pro každou příležitost....

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-02.jpgMuzeum literatury

Muzeum literatury najdete v Petschkově vile na Praze 6. Tisíce archiválií, knih i výtvarných děl se přestěhovalo ze Strahovského kláštera a dostává příležitost promluvit v novém prostoru. Ve vile najdete deset sálů, ale třeba i kavárnu. Konají se tu komentované prohlídky (pro dospělé i pro děti), tvořivé dílny i workshopy.

 

Muzeum literatury

Petschkova vila v Bubenči se otevírá pro veřejnost jako Muzeum literatury....


 

Nejkrásnější české knihy roku 2021

Muzeum literatury

18.10. - 15.03.

311599761_484965530328390_1154473875771685212_n.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-03.jpgSupernova Bakehouse

Kavárna Supernova Bakehouse otevřela na konci srpna a od té doby tu servírují ty nejlepší croissanty a kávu. Dáte si? 

P.S. Vyzkoušet můžete i další nově otevřené podniky na různých místech metropole. Najdete je ZDE.

 

Supernova Bakehouse

Poctivý croissant s 50% podílem másla....

croissa.jpg


A co dál? Dáte si třeba koprovku?

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!