Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zimní menu v Manifestu: Polévka s kimchi, kuličky s chobotnicí, šípková limonáda

tisková zpráva | 14. 11. 2022

Přechod z léta na zimu znamená nová sezónní jídla, která si lze vychutnat s každou změnou počasí. Manifesto Market je připraven představit svým hostům teplé zimní menu plné chutí z celého světa. Od jemných po pikantní vydatných jídel, restaurace představují nepřehlédnutelné mezinárodní pochoutky – a to vše na jednom místě.

Text, foto: Manifesto Market

c9CtVnyE.jpeg

Jak si okořenit a zpříjemnit zimní období bohatými chutěmi? Zajděte do Manifesta na Andělu třeba na nové menu od restaurace Nan & Curry.

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....

Milovníci masa i vegani se mohou sejít u pokrmů ze sezónních surovin, které se snoubí se zimními koktejly a mocktaily z baru SOOT. Návštěvníky okouzlí nejen zimní menu, ale také kolotoč, na kterém se mohou svést všechny generace. Mezi recepty proti chladu se v Manifestu nově najde raclette, kimči a polévky z celého světa.

Bohaté pokrmy z Evropy

Řecké chutě reprezentuje YAYA'S Meat & Seafood s ikonickou vrstvenou musakou, spolu s hustou domácí kuřecí polévkou s citronem zvanou Kotosoupa Lemonato. Hosté se mohou těšit také na gyros v pitě, ke kterému se skvěle hodí bylinkový řecký horský čaji.

Hoxton Burgers představují vánoční hovězí edici v brioškové bulce se sýrem
raclette, uzenou slaninou, brusinkovým džemem a rukolou, který potěší všechny milovníky burgerů.

Ukrajinská restaurace Barva přidala do své nabídky několik vánočních specialit: od krémové dýňové polévky po vydatnou kijevskou kotletu s bramborovou kaší a hráškem, až po novou variantu varenyků, tentokrát se slaným tvarohem nebo králíkem a dýní.

varenyky%282%29.jpg
Varenyky - tradiční ukrajinské jídlo, které vám vezme dech. 

SOOT bar k zimním pokrmům namíchal spoustu novinek. Mezi nealkoholickými drinky zazáří horká limonáda se šípky, bohatými na vitamin C, která skvěle ladí nejen s ukrajinskou kuchyní.

Italská Mare by Aromi poprvé nabídne variaci předkrmů, od burraty s focacciou až po antipasto talíř s výběrem sýrů a šunek. Nebyla by to pravá italská bez lahodných pizz, a tak v zimním menu návštěvníci ochutnají pizzy klasické (Margherita, Marinara, Diavola) nebo gurmánské, s mortadellou, pikantním salámem nebo pizzu s burratou.

Nejen italské menu skvěle doplní nový koktejl Gaia Ma obsahující gin, marakuju, zázvorové pivo s aquafabovou pěnou nebo další novinka od mixologů baru SOOT - oslnivá, kouřová Paloma s mezcalem, grapefruitovou sodou a šalvějovým cordialem.

GK30iu00.jpeg
Mare by Aromi

Američané se hlásí k tradici

DameDos poprvé přidal do nabídky oblíbený argentinský sendvič choripán, který se připravuje z argentinských klobás. Tato jednoduše geniální dobrota se tradičně podává na srazech, setkáních a samozřejmě i fotbalových zápasech a v Manifestu doplňuje výběr barevných empanadas.

NAPOKÉ zvolilo na zimu polévku tom kha s možností výběru buď kuřecího masa, hub shiitake, nebo krevet, v základu vždy s celozrnnou rýží.

Ohnivé chutě Asie

Taiko Ramen Bar nabízí oblíbené japonské pouliční jídlo, které se obvykle vyskytuje na festivalech: takoyaki. Tyto nadýchané kuličky z těsta plněné chobotnicí jsou přelité japonskou majonézou a servírované s bonito – sušenými vločkami tuňáka. 

V japonském zimním menu nechybí ani udon nudle, ke kterým si návštěvník může vybrat základ podle své chuti. V nabídce je s karaage (smažené kuře) nebo krevety a na přání je připravena také vegetariánská varianta: nudle udon s shiitake. 

hwTsmtc8.jpeg
 Japonské chobotnicové kuličky “Takoyaki” .


Pokrmem, který rozhodně není jen tak dostupný v každé restauraci, je typicky korejská polévka s kimchi od Bab;rýže, obsahující vepřové maso a tofu. Naan & Curry ví, jak okořenit a zpříjemnit zimní období obzvláště bohatými chutěmi. Pikantní novinkou je jehněčí vindaloo. V zimním menu nechybí ani oblíbené indické speciality, jako máslové kuře, zeleninová nebo tikka masala a kathi rolls.

clanky9/SvarakSOOTbarbyVaclavMiskovskyManifestoMarket.jpeg
Manifesto Anděl vás na podzim samozřejmě zahřeje i teplým svařákem

Všechny možnosti z pohodlí domova

Díky unikátnímu konceptu rozvážky z Manifesta si zákazníci mohou užívat
svobody výběru z mnoha mezinárodních kuchyní přímo u sebe doma v jedné

objednávce. Některé restaurace Manifesta navíc provozují tzv. virtuální kuchyně, které připravují několik jídel zimního menu dostupných pouze online na rozvozových platformách Wolt, Dáme jídlo nebo Bolt. Nejnovějšími přidanými pokrmy jsou domácí rajčatová polévka se sýrovými krutony od Dirty Dog Southern Smokehouse a také křupavý smažený country steak se šťouchanými brambory.

SE2mYB7I.jpeg
Yaya's gyros pita
 

Za kulturou do Manifesta

Market je již zastřešený, vytápěný a návštěvníci si také mohou užít řadu atrakcí a zajímavých eventů v plném pohodlí. Úterní listopadové večery jsou věnované Stand up komediím a dva středeční večery v měsíci zase Silent Eat in kino. Podzimně-zimní program dále nabídne RnB party, djs, živá hudební vystoupení a také program pro děti, od workshopů, animátorky až po projížďky na kolotoči. Aktuální program naleznete na webu či facebookové stránce.

gt.jpeg

 

Kolotoč Manifesto Anděl

Manifesto Anděl

05.10. - 28.02.


 

Silent Eat-in kino: Koření života

Manifesto Anděl

30.11. 19:30


 

Silent Eat-in kino: Pelíšky

Manifesto Anděl

13.12. 19:30




312548640_1460974691052404_5082891425529592526_n.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!