Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nová restaurace RED Pif na Andělu: Spojení české a francouzské gastronomie

advertorial | 26. 10. 2022

Nová restaurace RED Pif se nachází na Andělu a je zasvěcena setkávání. Nejen setkávání přátel a známých, ale také kultur, neboť se v ní prolíná česká a francouzská gastronomie. Určitě vám tu bude chutnat. Naše redakce měla možnost restauraci vyzkoušet a degustační menu o sedmi chodech bylo prostě luxusní. A na první pohled vás zaujme i interiér podniku.

Text, foto: RED Pif

pif.jpg

 

Restaurace RED Pif

Restaurace RED Pif Anděl - unikátní spojení české kuchyně a výtečného plzeňského piva...

Špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik překvapí vzdušným, moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.

Menu RED Pifu

A na co se můžeme těšit v RED Pifu, který byl otevřen na počátku prázdnin? Menu je rozkročené mezi francouzskou a českou kuchyní, přičemž speciality ze země galského kohouta dostávají o trochu více prostoru.

Mezi předkrmy září u nás téměř neznámé „beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii říká jeptišky. V RED Pifu je kuchaři plní krevetami a servírují s pikantní majonézou. V nabídce nechybí obligátní pařížský tatarák či šneci, ale jedničkou je bezesporu fantastické kachní jelito pečené na hruškách a calvadosu. A potěší také křupavý alsaský cibulový koláč se slaninou a smetanou.

beignets_2.jpg

„Beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii říká jeptišky

Mezi hlavními chody nechybí jedna z nejslavnějších francouzských specialit v podobě kohouta dušeného na červeném víně s kořenovou zeleninou, velkou konkurencí je mu však famózní jehněčí pečené na rajčatech a bylinkách, jehož křehké a voňavé maso se doslova rozpadá na jazyku.

„Francouzská kuchyně má ráda silné omáčky a výrazné chutě. A protože i Češi jsou omáčkovým národem, určitě jim bude v RED Pifu chutnat,“ věří šéfkuchař podniku David Kalina.

A přidává svůj tip na dezert. Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou pusinku servírovanou s vanilkovou omáčkou, mandlemi, pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou.

ileflottante_2.jpg

Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou pusinku servírovanou s vanilkovou omáčkou

O podniku RED Pif

Nový podnik na Andělu navazuje na původní Vinný bar a restaurant RED Pif, který sídlil od roku 2010 na Starém Městě pražském v ulici U Dobřenských. Ten byl však před lety uzavřen a v nové podobě se objevil až nyní na Andělu.

Moderní tvář s výrazným zastoupením hrubě opracovaného smrkového dřeva dali podniku architekti Jakub Fišer a Marek Schneider z ateliéru Aulík Fišer architekti. Za projektem stojí gastronomická osobnost Milan Bartoš, objevitel a znalec vín, který všechna vína sám ochutnává a vybírá, a většinu vinařů poznal osobně na svých cestách po Francii. 

 

Restaurace RED Pif

Restaurace RED Pif Anděl - unikátní spojení české kuchyně a výtečného plzeňského piva...

clanky9/Kalina_David02.jpg
David Kalina, šefkuchař restaurace RED Pif

RedPifvino03.jpg

clanky9/cokoladovydortik.jpg

clanky9/redpif_jidloHR011.jpg

clanky9/alsaskykolac_2.jpg

clanky9/kulajda.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!