Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Letní kino grátis, zbrusu nové podniky, kapří tatarák & další víkendové dobroty

doporučujeme | 18. 8. 2022

Pivní speciály, nebo světová vína? Exotický piknik, nebo hovězí guláš? Romantika v kině, nebo Tom Cruise ve stíhačce? Předposlední prázdninový víkend v metropoli nabídne takových lákadel a možností, že se to nedá stihnout, ani kdybyste se rozkrájeli na kapří hranolky. Nic si z toho nedělejte, zajděte na turnaj ve střižbě a nechte za vás rozhodnout osud.

P.S.:
Zajděte taky na benefiční koncert, který připomene výročí invaze sovětských vojsk.

Chcete si vyzkoušet interaktivní Gymnastickou čmáranici nebo si dát filipínský rum v ilustrovaném pralese Elišky Podzimkové? Stavte se na Letní Letné.

Exotický piknik: Staroindický chrámový tanec jste asi v tanečních nebrali, co? Tento i další exotické tance, bojová umění, ukázky tradičních řemesel i nevšedních pokrmů vás čekají na nádvoří Náprstkova muzea. Vstup zdarma. Více➠ZDE

Pivo, nebo víno? V Riegrových sadech se uskuteční pivní experiment a ochutnávat se budou pěnivé speciály napříč Českem. Více➠ZDE Na Střeláku to zase vypadá na vinařský zážitek. Budou se koštovat netradiční vína světových chutí. Více➠ZDE

Kámen, nůžky: A pokud se nemůžete rozhodnout, kam o víkendu zajít, dejte si kámen, nůžky, papír! Přihlašte se na turnaj ve střižbě a můžete vyhrát až 5000 korun a velký sud piva. Více➠ZDE

TIP PARTNERA CITYBEEKENDu
Letní divadlo v Grébovce se koná již třetím rokem v Grottě v Havlíčkových sadech. Divadlo MA z Žitné ulice zde 1. 8. opět otevřelo letní scénu. Jedenáct večerů zakončí 24. 8. koncert šansoniéra Igora Šeba a 26. 8. absurdní komedie Polyfonie.Čechov.cz.
Více➠ZDE

Okupace v kině: Na víkend připadne výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy na území Československa. Události této pohnuté doby a stále aktuální téma připomenou filmy Jan Palach a Okupace. Projekce v letním kině bude zdarma.

Den řemesel: Osvojte si základy práce se dřevem či železem a odneste si vlastnoručně ukovaný hřebík či vyřezanou vařečku. Na Den řemesel zajděte do Rybárny na Kampě. Více➠ZDE

Letní kino: V letňáku si o víkendu vyberte mezi romantikou po francouzsku Amélie z Montmartru, klasikou po česku Spalovač mrtvol nebo americkou leteckou střílečkou Top Gun: Maverick.

NÁŠUP BEZ KOSTÍ
Do Vánoc zbývá přesně 126 dní. To je ještě dost, co? Co takhle si kapra nadělit už teď? V Chabrybárně si pro vás připravili tradiční KaprFest. Kapří tatarák i hranolky a další kapří speciality si vychutnáte bez kostí.
Více➠ZDE

LEPŠÍ NEŽ OD BABIČKY?
Máte žízeň? “Máme tady výborný koláčky!” Proslulou hlášku z filmu Samotáři zná asi každý. Ale znáte i nový podnik s údajně nejlepšími sladkými i slanými koláči? Ne? Tak je to Kolacherie a najdete ji na Starém Městě.
Více➠ZDE

PIVO, VÍNO & DŘEVO
Co se stane, když se spojí tradiční česká kuchyně a moderní francouzská gastronomie? Výsledek přijďte ochutnat do nově otevřené restaurace RED Pif a nezapomeňte ho zapít přírodním vínem nebo plzeňským ležákem.
Více➠ZDE

[loga/cb_logo(1).png]

CityBee zve do… SmetanaQ

Dům SmetanaQ na Smetanově nábřeží je místem, kde se setkávají lidé, jež spojuje zájem o umění, kulturu a design. Takže v prvním patře můžete nakrmit své tělo, v dalších patrech potom ukojit hlad po krásnu.

SmetanaQ je zároveň jedním z registrovaných podniků, takže pozvánky na jejich akce najdete i u nás na CityBee. Aktuálně zveme na výstavu konkretistů, která je charakteristická hravostí a geometrií. Více➠ZDE


Foto: Anežka Bernardová

[loga/cb_logo(1).png]

news

Kam o víkendu s dětmi: Za papoušky, Římany, na pouť i na prohlídku stadionu

Nově otevřeno: Kam na koláč, když je babička na kolotoči? Proč jet do Rokytky?

Jak bude vypadat nová lanovka? Svezete se v ní přes Vltavu do Bohnic

Letní babyboom v Zoo Praha: Znáte hutie, goraly, satyry nebo hrabáče?

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!