Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zajděte do klášterních zahrad: Na koncerty, akrobatický muzikál i improvizační show

doporučujeme | 8. 6. 2022

Divadlo BRAVO! ve spolupráci s Národní galerií Praha otevřelo 30. května letní scénu nového cirkusu, pantomimy a akrobacie v nádherných gotických zahradách Kláštera sv. Anežky České v samotném srdci hlavního města. Program oživí koncerty Dana Bárty a skupiny Skety, workshopy párové akrobacie pro veřejnost, pohádky pro ty nejmladší a další. Vstupenky jsou dostupné ZDE.


Nebesa_kreditZuzanaBonisch20.jpg

Akrobatický muzikál Nebesa
Foto: Zuzana Bonisch

 

Letní scéna divadla BRAVO!

Klášter sv. Anežky české

30.05. - 27.07.

Letní sezona byla zahájena premiérou dlouho očekávaného akrobatického muzikálu NEBESA, který vznikl spojením novocirkusové skupiny Losers Cirque Company, uznávaného tanečního souboru 420PEOPLE a gospelového sboru Maranatha Gospel Choir. Roli šéfa nebeského korporátu představuje legenda českého showbusinessu Jiří Korn v alternaci s Petrem Jeništou.

Program oživí koncerty Dana Bárty a skupiny Skety, hudební performance Vrány souboru Holektiv, další představení z repertoáru Lůzrů, workshopy párové akrobacie pro veřejnost nebo pohádky pro ty nejmladší. Letní scénu Divadla BRAVO! mohou diváci navštívit do 27. července.

Video: Losers Cirque Company

Vzhůru nohama

„Jako hlavní tahák letní scény jsme připravili akrobatický muzikál NEBESA. Ten vypráví příběh strážného anděla, který svými kroky rozhází pravidla nebeského korporátu a rozpoutá řadu událostí, které obrátí dění na nebi i na zemi vzhůru nohama. Na režii NEBES mě nejvíce bavilo pozorovat členy týmu v nových a pro mě občas i nečekaných rolích. Lůzři se učili zpívat, zpěváci z Maranatha Gospel Choir zase tančit, členové souboru 420PEOPLE pilovali akrobatické triky,” představuje Letní scénu Divadla BRAVO! režisér akrobatického muzikálu a principál Losers Cirque Company Petr Horníček

A dodává „Jsme moc rádi, že se nám po složité covidové době podařilo v tak krásném prostoru otevřít letní scénu, která nabídne nové zážitky! Kromě muzikálu a lůzrovských oblíbených představení se diváci díky naší spolupráci s dalšími umělci a soubory mohou těšit na spoustu akrobatických vystoupení, pohádky pro děti i hudební zážitky.“

Ústřední melodie muzikálu tvoří gospelové písně amerického skladatele a zpěváka BrianPierre Fentresse, který s Maranatha Gospel Choir spolupracuje.  „Je nám ctí a zároveň velkou výzvou, že zrovna naše gospelové písně se staly ústředním motivem pro vytvoření příběhu a choreografií tohoto nevšedního muzikálu. Děkujeme za vloženou důvěru tvůrcům a věříme, že i naše početná maličkost přispěje na jevišti ke skvělému kulturnímu a možná i duchovnímu zážitku,“ komentuje manažer Maranatha Gospel Choir Marek Jonczy. 

 

Nebesa - akrobatický muzikál

Klášter sv. Anežky české

30.05. - 27.07.

Nebesa_generalka_kredit_VitezlasRamba8.jpeg
Muzikál Nebesa
Foto: Vítězslav Ramba

Improvizační show Kmeny

Pokračování se 19. června dočká improvizační show Kmeny nepřekonatelné trojice hudebníků ve složení Dan Bárta, EnDru a JeN Hovorka. Nepředvídatelné melodie, které vzniknou přímo na místě, doplní freestyle vybraných tanečníků a odvážné triky akrobatů Losers Cirque Company. Uhrančivou podívanou dokreslí promyšlený lightdesign.

KMENY2.jpg
Kmeny

Poprvé v tomto roce v Praze vystoupí vokální těleso Skety. To představí své původní písně i několik novinek, které ještě jinde nezazněly, 16. června. Nevídaný hudební zážitek nabídne performance Vrány souboru Holektiv s živou hudbou v podání violoncellistky Terezie Vodička Kovalové, které se odehraje v magických prostorách dvoulodí kostela sv. Františka v areálu kláštera 15. června. Návštěvníci si stejně jako v předchozích letech mohou na čerstvém vzduchu vychutnat vybrané kusy z repertoáru Losers Cirque Company nabité fantastickými triky, vyzkoušet lekce párové akrobacie a na své si přijdou i mladí diváci, pro které je připraven speciální program. 

Workshopparoveakrobacie1.jpgWorkshop párové akrobacie

Při večerních představeních je možné zakoupit občerstvení připravené oblíbeným pražským podnikem Bistro 8. 

Program letní scény najdete ZDE

 

Letní scéna divadla BRAVO!

Klášter sv. Anežky české

30.05. - 27.07.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!