Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Na co do divadla? Zkuste jednu z 5 nových divadelních premiér

doporučujeme | 4. 4. 2022

Divadla po covidu už dávno frčí naplno a teď dokonce v hledišti nemusíte mít ani nasazenou roušku. Tak vyražte. Vybrali jsme pro vás pět divadelních premiér, které podle všeho budou stát za to. Dostanete se přímo na scénu při moderní multimediální inscenaci o lásce, uvidíte současnou operu i bláznivou italskou komedii.

divadlo%281%29.jpg

Romeo & Julie 2022

Multimediální inscenace o lásce za našich časů nastolí spoustu otázek. Můžeme se v on-line světě stát, kým chceme, vypadat, jak chceme, a dělat, co chceme? Mladý pár se ocitne v reality show, mají být sami sebou a zároveň získat co nejvíce followerů. Zdánlivě snadný úkol však vede k roztříštění všeho, co dosud platilo… Pozor, jako diváci se budete pohybovat ve scéně!

Hrají: Tereza Dočkalová / Pavla Gajdošíková / Tomáš Dianiška / Adam Vacula

 

Romeo & Julie 2022

Divadlo pod Palmovkou

19.04. 19:00

185_preview_photo_detail.jpg

Hudební Přízraky

Ibsenovo drama Přízraky je východiskem pro inscenaci režiséra Jana Nebeského. Čeká vás hudební divadlo, či chcete-li současná opera. Opera vznikla a bude uváděna v rámci projektu „Play Ibsen! – divadelní inscenace s doprovodným programem“, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska z Fondů EHP 2014 – 2021.

Hrají: Lucie Trmíková, Miloslav König, Igor Chmela, Petr Jeništa, Magdalena Malá

 

OPERA IBSEN / Přízraky

JEDL

11.04. - 12.04.



Spravedliví v DISKu

Krutě existenciální drama nositele Nobelovy ceny za literaturu Alberta Camuse představí 3. ročník herectví katedry činoherního divadla. Je vražda tyrana vraždou? Kdo zemře pro budoucnost, je hrdina, nebo falešný mučedník? Kde najít lásku, kde najít spravedlnost?

Hrají: Kristýna Jedličková, Berenika Anna Mikeschová / Simona Lewandowska, Tomáš Krutina, Petr Šindler a další

 

Spravedliví

Divadlo DISK

19.04. 19:30

spra.jpg

Pstruzi v Ungeltu

Dopis konečně nalezl svého adresáta. Změnil život automechanikovi, jeho ženě i dělníkovi z místní továrny. Existenciální magicko-realistická komedie Pstruzi má poutavý příběh s chytře rozvinutým tématem strachu z konečnosti, přičemž je překvapivě vystavěna na komediálních situacích.

Hrají: Pavel Liška, Jaromír Dulava a Alena Mihulová 

 

Pstruzi

Divadlo Ungelt

19.04. 19:00

ddadcd.jpg

Magický Edgar Allan Poe

Hororově laděnou inscenaci inspirovanou životem a tvorbou Edgara Allana Poea uvede Národní divadlo. Představení je inspirováno několika vybranými povídkami, které tvoří základní dramaturgickou kostru a mísí v sobě tanec, zpěv, původní hudbu, hru na nástroje, výraznou scénografii i vizuální kostýmy, objekty či loutky.

Hrají: Vladimír Javorský, Tereza Marečková, Tereza Kučerová, Patrik Čermák a další

 

Poe

Národní divadlo

28.04. 20:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!