Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Praha olympijská: Kde si v metropoli můžete vyzkoušet zimní sporty

doporučujeme | 14. 2. 2022

V pátek 4. února začaly XXIV. olympijské hry v Pekingu. Na programu zimní olympiády je celkem patnáct sportů a čeští sportovci se zúčastní všech disciplín. Můžete jim fandit, a nebo se hecnout a některé olympijské sporty si vyzkoušet na vlastní kůži. Jde to i v Praze a my vám poradíme kde a jak.

P.S. Věděli jste, že Praha chtěla už třikrát pořádat olympijské hry

clanky8/vytautas-dranginis-hT9srFlXPGE-unsplash.jpeg



Krasobruslení

Ke zkoušení piruet, otoček a bruslení v páru doporučujeme venkovní kluziště. Otevřeno je jich v Praze mnoho – ale pozor, většina z nich na konci února provoz ukončí. Tak se nechte inspirovat našimi tipy, kam vyrazit v metropoli na led, včetně několika zbrusu nových kluzišť.

Hokej

S partou kamarádů a hokejkami vyrazte na led třeba do Strašnic. Škoda Icerink tu nabízí rodinný mini-hokej pro mírně pokročilé rodiny s dětmi. S místními instruktory tu lze pilovat bruslařskou techniku a hrát. V hale se pak hraje i rybníkový hokej (mini-hokej na malé branky).

 

Icerink

Zimní stadion se dvěma ledovými plochami a nezaměnitelným prostředím. Pro děti. Pro...

Hokej pro veřejnost (70 Kč za osobu) se ale koná i každou sobotu od 10:30 hod. na venkovním kluzišti Na Františku.

 

Bruslení na Františku

Bruslení Na Františku

22.11. - 28.02.

Biatlon

Biatlon v jeho pravé podobě v hlavním městě nevyzkoušíte, ale potrénovat můžete alespoň střelbu. Například v Prague Armory, kde vám zapůjčí zbraň podle vlastního výběru. Střílet pak budete s instruktorem. A zastřílet si můžete i v Mercuria Laser Game. Místo běhu na lyžích vás tu ale čeká běhání po aréně s unikátní hudební kulisou.

 

Prague Armory

Moderní pražská střelnice poskytující kvalitní služby pro střeleckou veřejnost a...


 

Mercuria Laser Game

Nová a největší laser game aréna v Praze, která sídlí pouhé 3 minuty pěšky od metra...


Jízda na bobech

Ani vaši touhu po zážitku z jízdy na bobech zamrzlým korytem vám Praha na 100 procent nenaplní, ale máme pro vás dostatečnou náhražku! Projet se můžete alespoň na bobové dráze na Proseku. Funguje i v zimních měsících (pátek, sobota, neděle). Dráha měří 780 metrů, má převýšení 44,5 metru, parádní výhled na Prahu a maximální naměřená rychlost na ní je 62 km/h.

 

Bobová dráha Prosek

Bobová dráha, jedinečná a jediná v Praze. Otevřeno denně v létě i v zimě kromě...

Curling

Dopravit kameny po ledu do vyznačeného prostoru můžete vyzkoušet v Centru Třešňovka. Najdete tu dvě profesionální dráhy na curling. Pro veřejnost tu nabízejí otevřené lekce curlingu pod vedením kvalifikovaného trenéra, kam se lze volně přihlásit. Druhou možností, kam zajet, je hala na Roztylech.

 

Centrum Třešňovka

Centrum Třešňovka je volnočasové víceúčelové centrum....


 

Curling aréna Praha Roztyly

Curlingová hala. Přijďte si vyzkoušet tento olympijský sport a fanděte českým týmům....



Běžky nebo saně

Chcete-li ve městě vyzkoušet běžky nebo sáňky, musíte počkat, až napadne sníh. Pak můžete směle vyrazit do stopy (obora Hvězda, Divoká Šárka, Kunratický les, Hostivařský lesopark, Klánovický les, Stromovka…) nebo si sjet nějaký ten kopeček. Tipy kam vyrazit na sáňky, najdete v našem článku ZDE.

 

Užijte si s námi olympijský víkend ve Vozovně!

Vozovna Stromovka

12.02. - 13.02.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!