Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Rozhovor s šéfkuchařem Markem Fichtnerem o jeho kulinářském Trezoru

doporučujeme | 29. 11. 2021

V nově otevřeném kulinářském Trezoru, který je součástí restaurace Červený jelen, vládne šéfkuchař Marek Fichtner. Vždy ve středu a ve čtvrtek si tu můžete vychutnat elegantní sezónní menu, výborné víno i  energizující atmosféru a architekturu paláce Špork. Další zajímavostí podniku je nabídka nealkoholických fermentovaných drinků. Proč právě to? I na to v rozhovoru  pro CityBee odpovídá šéfkuchař Marek Fichtner.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Trezor/Červený jelen

05Maslovadynesvyslehanymsyremzrajicimvpopelu_Trezorovemenu_Cervenyjelen.jpg
Máslová dýně s vyšlehaným sýrem zrajícím v popelu

clanky8/MarekFichtner.jpg
Marek Fichtner – Sedm let vařil na palubách zaoceánských lodí, poté v rijádském hotelu Al Faisaliah nebo ve švýcarském Zurichu, než definitivně zakotvil v Praze (pracoval pro hotel Kempinski nebo Augustine).

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Mohl byste stručně popsat, jaký je koncept Trezoru?

Koncept Trezoru... to jsem já, tedy Marek Fichtner ve spojení s elegant diningem.

Bude Trezor nějak propojený s Bankou v horním patře restaurace Červený jelen, nebo jsou to dva izolované koncepty?

Jsou to dva izolované koncepty a každý má svoje menu. Trezorové menu je více sofistikovanější, postavené pro klidnější atmosféru Trezoru, na druhou stranu máme menu v Bance, které má pevné základy ve spojení s naším unikátním grilem. Tedy dva koncepty pod jednou střechou – určitě ale nemohu říci, že je jeden lepší než ten druhý... Zkrátka každý cílí na jinou příležitost.

06Stikasmandlemiapernikovouomackou_Trezorovemenu_Cervenyjelen.jpg
Štika s mandlemi a perníkovou omáčkou

Proč má Trezor otevřeno jen ve středu a ve čtvrtek?

Jsou to momentálně nejvíce navštěvované dny v Červeném jelenovi. Do budoucna chceme tyto dva dny podle poptávky rozšířit na čtyři dny v týdnu.

Jak často se bude menu Trezoru měnit? Čtyřikrát do roka jako roční období?

Je to přesně tak, jak říkáte. Čtyřikrát do roka je myslím ideální.

Jaké jedno jídlo z aktuální karty je nyní u hostů nejpopulárnější?

Těžko říci, jsme přeci jenom krátce po otevření. Ale pokud bych měl vybrat jeden pokrm, budou to asi hříbkové pelmeni v kombinaci s černým lanýžem. Ty jsou skoro na každé objednávce.

01BHribkovepelmeniscernymlanyzem_Trezorovemenu_Cervenyjelen.jpgHříbkové pelmeni s černým lanýžem

 


Vedle vinného párování nabízíte i domácí fermentované limonády, proč právě ty?

To je jednoduché, chceme jít s moderními trendy. Mimo to, že fermentované limonády skvěle chutnají, jsou navíc zdravé a pro hosta, který nechce konzumovat alkohol, jsou skvělou variantou k těm komerčním, které se nabízejí takřka všude.

Recept na jaké jídlo byste si coby šéfkuchař zamkl do opravdického trezoru jako svůj největší poklad?

Tady vás asi odpovědí zklamu... Veškerá jídla, která máme v Trezoru, jsou pro mě cenná skoro jako poklad. Je to výsledek mého pohledu na současnou gastronomii a mých skvělých kolegů kuchařů.

Jaký je prozatím zájem o Trezor? Lze si zarezervovat místo den dopředu, nebo už máte obsazeno na několik týdnů dopředu?

Stále jsme v začátcích. Bude přeci jenom chvíli trvat, než si hosté zvyknou na možnost tohoto druhého konceptu s jiným typem gastronomie, než je v Bance. Momentálně je možné získat stůl i v den otevření.

Cervenyjelen_Trezorovepatro.jpg

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!