Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Svatomartinská husa: V Alcronu, s cimbálovkou nebo v asijském stylu?

doporučujeme | 10. 11. 2021

Svatý Martin na svém běloušovi už se blíží. Místo sněhu se však spíš těšte na vypečenou svatomartinskou husičku a mladé víno. Máme pro vás několik tipů, kam za tímhle podzimním potěšením vyrazit. A pokud máte doma děti, víme, kde se pobaví i ony – tipy na akce pro rodiny najdete v druhé půlce článku.

clanky8/husa_alcron.jpeg

Husa v Alcronu

V restauraci hotelu Alcron máte šanci ochutnat 4chodové menu za zvýhodněnou cenu 690 Kč. Jako předkrm husí paštika, polévka husí kaldoun, hlavní chod konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím a variace knedlíků. Sladkou tečkou na závěr bude švestkový koláč.

 

Svatomartinská husa v Alcronu

La Rotonde

08.11. - 13.11.

clanky8/larotonde-menu.jpeg
Prostřeno – máte chuť? Zajděte do restaurantu La Rotonde

Slavnosti s cimbálovkou

Tradiční oslava nového ročníku letošního mladého vína, pečená husa, knedlík, zelí, spousty pochutin k mladému vínu a živá hudba vás čekají pod širým nebem na farmářském trhu na Kubáni. Hrát bude cimbálovka, jazz i swing. Mladá vína představí Víno Hruška z Blatničky, Vinařství Vajbar z Rakvic a Vinařství Maňák ze Žádovic.

cimbalka.jpg

Husa? Zkuste kachnu!

Chcete-li letos zkusit něco netradičního, vyměňte husu na talíři za jinou drůběž. Svatomartinskou kachnu nebo kuře v pekingském stylu pěkně se čtyřmi druhy dim sum knedlíčků a domácím kimchi dostanete v Teplé kačce. A bude i víno.

 

Svatomartinská kachna v Teplé kačce

Teplá kačka bistro@shop

11.11. - 13.11.

ASIE.jpg

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

 

Další tipy, kam vyrazit na Svatomartinské akce (třeba i s dětmi):

 

Husa na bublinách

Atelier Red & Wine

09.11. - 13.11.


 

Svatomartinské lucerničky

Kinského zahrada

11.11. 16:45


 

Svatomartinská a mladá vína

Villa Richter

13.11. - 14.11.



 

Beaujolais nouveau se speciálním menu

Restaurace La Gare

18.11. - 16.12.

A pokud jste si ani teď nevybrali, podívejte se ještě na další svatomartinské akce ZDE.

lampiony.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!