Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Vltavská se už brzy změní k nepoznání. Podívejte se na srovnávací fotky

doporučujeme | 15. 11. 2021

Do podchodů u Vltavské už se možná brzy nebude bát jít. Tahle místní "noclehárna pro bezdomovce" se pomalu mění ve volně přístupné městské sportoviště. Přesněji řečeno, vzniká tu jeden z největších volně přístupných krytých skejtparků, kde bude i koš na košíkovou, boulder nebo překážky pro bmx a koloběžky. Na jaře tam přibude i stánek, kde si zadarmo půjčíte skejt a další sportovní náčiní. 

hlavni%2814%29.jpg

 

V7_underground

Skateboarding, BMX, boulder, basket....

Tím, že vznikly na povrchu přechody, ztratil spletenec podchodů pod Hlávkovým mostem svůj účel. Stalo se z toho místo, kam se lidi báli chodit i za světla. V soutěži o návrh na proměnu zvítězil nápad Bajkazyl (www.re-place.cz) udělat tam volně přístupné městské sportoviště. Zatím prošel proměnou první podchod, zbývají ještě dva.

Architekti jsou z U/U Studio
Stavba Bonidee skateparks
Malba Jakub Karlík
Světla Technologie hlavního města Prahy, a.s.

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Před a Po: Jak se Vltavská mění

Nahoře současná proměna, dole původní stav.

Předtím a nově. Docela změna, co říkáte?


Více světel, víc barev. Nové vs. původní
 


Jak se vám nový návrh Vltavské líbí?


Srovnání: Současný vs. minulý stav
 

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz




přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!