Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Další Manifesto bude na Andělu. Nabídne 13 restaurací, 2 bary a vertikální zahradu

doporučujeme | 10. 6. 2021

Manifesto chystá otevření nového gastronomického konceptu pod širým nebem, uzpůsobeného pro celoroční provoz. Ujme se neutěšeného nároží mezi Andělem a Na Knížecí. Vznikne zde moderní gastronomický koncept se 13 restauracemi a dvěma bary využívající modulární konstrukci. Manifesto zútulní i přilehlé uliční prostranství. 

man.jpeg

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....

Projekt je vzácným příkladem reverzibilního designu, architekti totiž dostali zadání znovu využít veškeré materiály a prvky přenesené z předchozí lokace. Zcela novým prvkem bude hydroponická vertikální farma, která ukáže, jak lze pěstovat listovou zeleninu bez nároku na půdu. Výpěstky budou využívány v kuchyních Manifesta. Principy udržitelnosti se promítají také v řešení technologií, Manifesto Anděl bude napojeno na energii z obnovitelných zdrojů od Nano Energies a zavede řadu udržitelných inovací. Kapacita Manifesta Anděl bude až 500 hostů, přičemž prostor bude možné rozdělit do menších sektorů.

“Anděl je přesně ta lokalita, která si podobný projekt zaslouží a je pro něj jako stvořená. Upřímně se těším, protože Manifesto areál bývalé vietnamské tržnice oživí a výrazně promění i strukturu návštěvníků, což se příznivě odrazí i na pocitu vyšší bezpečnosti. Bude to pěkné místo pro setkávání aktivních lidí nebo rodin s dětmi a jsem přesvědčená, že celkově zvýší atraktivitu Anděla, jako širšího centra metropole,” sdělila starostka Prahy 5 Mgr. Renáta Zajíčková.

Bez kompromisů

“Nic se nevyrovná pocitu být v krásném prostředí na čerstvém vzduchu, a čím víc jsme omezováni, tím víc se lidem chce ven. Manifesto pokračuje ve své expanzi navzdory pandemii. Restaurační koncept na čerstvém vzduchu s bezkontaktními platbami bude nadále nejbezpečnějším způsobem, jak se setkávat s blízkými a dopřát si společenský život. Manifesto je průkopníkem modelu takzvaných virtuálních kuchyní, ty se soustředí na menu určené výhradně pro rozvážku jídla a odbyt online.

Chceme být tahounem trendů v gastronomii a místem, které nezávislým podnikatelům umožní snadno začít, získat férové marže a soustředit se na tu nejdůležitější část své práce - přípravu fantastického a autentického jídla. Vytváříme koncept, který bude dobře fungovat v online i offline prostředí, a nechceme dělat kompromis ani na jedné straně. Záleží nám na kvalitním designu a pozitivní změně, kterou přineseme do okolní čtvrti a těšíme se, že budeme spolupracovat i s radnicí Prahy 5,” vysvětluje zakladatel konceptu Martin Barry. 

man2.jpeg

Manifesto Anděl se chce stát gastronomickým cílem jen pár kroků od dopravního uzlu, obchodních, zábavních a sportovních center a kancelářských sídel. Má záměr vytvořit synergii s ostatními podniky v okolí a napomoci celé čtvrti okolo Anděla profilovat se jako přední pražská gurmánská a volnočasová destinace. Návštěvníci si budou moci vybrat mezi třinácti restauracemi s místními i mezinárodními specialitami a budou zde dva bary s čepovaným pivem, originálními koktejly a pečlivou selekcí vín. Zbrusu nová bude vertikální hydroponická zahrada startupu Greentech, která bude vzorovým příkladem moderního trendu. 

man3.jpeg

Manifesto Anděl se nachází jen pár minut od Manifesta Smíchov, které fungovalo od léta 2019 a před pár dny obnovilo provoz po nucené pandemické přestávce. Manifesto Anděl vznikne ve spolupráci se společností Penta Real Estate, Manifesto tak navazuje na vzájemnou důvěru z vůbec prvního dočasného projektu na Florenci. Tým architektů Chybík+Krištof, kteří jsou autory původního návrhu, dostal za úkol znovu využít mobiliář a materiály z Manifesta Smíchov - kontejnery, osvětlení, nábytek i podlahy.

Větší, zelenější

Pro lokalitu Anděl vznikne nový design zhruba trojnásobné velikosti. Odlišný urbanistický kontext rušného městského nároží bude doplněn barevně výraznějším a tvarově bohatším řešením prostoru s velkoryse navrženým sezením co do kapacity i rozestupů. Centrální část ozdobí vodní prvek a v areálu vznikne scéna zamýšlená pro kulturní produkce. Polidštění nároží poznají i kolemjdoucí nebo cestující z protějšího terminálu. Je v plánu, že střechy pokryjí panely z recyklované textilie, nahrazující substrát pro nízké, stálezelené byliny. Manifesto by rádo využívalo dešťovou vodu pro zálivku a čištění a unikátní kompostér, kde se promění biologický odpad a obaly z biomateriálů v substrát. 

Architektonický tým tvoří Ondřej Chybík, Michal Krištof, Laura Druktenyte, Ela Siwiec, Francisco Javier Gomariz Moreno a Ondřej Švancara. 

Manifesto dosud přitáhlo přes 2,5 milionu návštěvníků. Jeho dvě lokality Manifesto Florenc a Anděl rozšíří dosah rozvážky do dalších čtvrtí a rezidenčních zón. 
Manifesto bude v provozu 7 dní v týdnů a 12 měsíců v roce. 

Detaily otevření budou upřesněny na manifestomarket.com

 

Manifesto Smíchov

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....


 

Manifesto Florenc – UZAVŘENO

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!