Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Uvařte si sami. 5 tipů, ze kterých podniků objednat suroviny, které si doma dovaříte

doporučujeme | 17. 2. 2021

Několik (nejen) pražských gastro-podniků přišlo s nápadem, jak proměnit jídlo v zážitek i v časech pandemie a lockdownu. Kromě výdejních okének a rozvozu nabízí i možnost "Uvař si sám!" nebo chcete-li "Sám sobě šéfkuchařem!" nebo taky "DIY – Do-It-Yourself". Jak to funguje? Vyberete si na stránkách své oblíbené restaurace, na co máte chuť, objednáte si suroviny a z nich si pak doma sami uvaříte daný pokrm, na jaký jste zvyklí z restaurace. Jak snadné.

hlavni%2812%29.jpg
Spaghetti Ambiente pro 2 osoby z Pastacaffé si zvládnete připravit i doma. V balíčku vám z restaurace doručí kuřecí maso, máslo, limetu, cibuli, sýr Grana Padano, smetanu i petržel.


Snídaně jako od babičky

Pokud už máte zimy plné zuby, nechte si dovézt snídani až do vyhřáté postele z  Esky. Ve sladké variantě najdete kromě jiného loupák, mléko, marmeládu nebo granolu, v té slané pak chléb, párky, Pražskou šunku i vajíčka. 

Z těchto surovin si můžete připravit hned několik verzí snídaně – míchaná vejce, omeletu se šunkou a sýrem, párky s hořčicí, smaženku se šunkou a hořčicí, chleba s máslem a libečkovou solí, chleba s máslem a šunkou.

 

Eska

Eska opět peče. Zatím v testovacím provozu, ale i tak vám nabalí pečivo, udělají oběd...

ESKA.jpg

Rozvoz po celé Praze za 95 Kč | Rychlé doručení Liftagem | Objednávky na určitý den i čas | Po-Pá: 8:00-20:00, So-Ne: 9:00-20:00

Oběd ze sluncem zalité Itálie

Pasta Fresca nabízí v sekci "doma šéfkuchařem" těstoviny na několik způsobů. Vyzkoušet můžete spaghetti s omáčkou aglio olio se slaninou a chilli, tagliatelle se smetanovou omáčkou z hřibů a žampionů či něco dalšího.

Vařit můžete podle videa a je to tak jednoduché, že to zvládne i ten, kdo běžně vaří jen špagety s kečupem. (P.S. V nabídce je večeře pro dvě osoby.)

 

Pasta Fresca

Moderní italská trattorie, kde se vaří čerstvě, sezónně a podle italské tradice....



Rozvoz po celé Praze za 95 Kč | Rychlé doručení Liftagem | Objednávky na určitý den i čas  | Po-Ne: 11:00-20:00

Mexické speciality k večeři

Tacos? Nachos? Quesadilla? Enchiladas? Burrito? Chili con carne? Máte-li chuť na mexické speciality, objednávejte na MexicanFood.cz. Ve speciálních boxech obdržíte základní ingredience, seznam surovin k nakoupení i recept.

 

MexicanFood.cz

Chcete pro své přátele či rodinu uspořádat pravou mexickou fiestu a uvařit jim něco...

mexiko%281%29.jpgRychlé doručení zajistí PPL nebo Zásilkovna po celé ČR. Doprava zdarma u objednávek nad 1500 Kč.

Dobroty k posezení s přáteli, kteří mají negativní test :-)

Slavit narozeniny není teď jen tak. Pokud máte kamarády, kteří mají rádi maso, máme pro vás super tip. Objednejte si steakový nebo tatarákový box z Čestru.

Pošlou vám naporcované a očištěné steaky, předsmažené hranolky s olejem a lojem na dodělání doma nebo pořádnou porci tataráku a na plátky nakrájenou medovou šunku. Přiobjednat si můžete i nějaký ten alkohol.

 

Čestr

Starostlivě vyzrálé hovězí, lokální suroviny a ryby je to, co u nás ochutnáte....

cestr.jpgPŘED (přípravou) A PO (uvaření ve vaší kuchyni)
Rozvoz po celé Praze za 95 Kč | Rychlé doručení Liftagem | Objednávky na určitý den i čas  | Po-Ne: 11:00-20:00

BONUS: Sváteční pokrmy z Hiltonu

Vitello tonnato, středomořský salát s chobotnicí, svíčková s karlovarským knedlíkem, hovězí Wellington, dort red tornado, jahodový cheesecake a další. Jak to funguje? Stačí objednat 24 hodin předem, druhý den si vyzvednout box s ingrediencemi a instrukcemi a doma jen ohřát a podávat. Nabídka zahrnuje také víno a bude sezónně obměňována.

 

Seasons

Restaurace Seasons je ztělesněním kulinářského umění....

chobotnice.jpgVšechny objednávky z Hilton Prague je třeba vyzvednout v restauraci The Able Butcher.

Pár dalších tipů pro kuchaře amatéry:

Pro začátečníky: Tatarák v chlebové oplatce od La Degustation Bohême Bourgeoise  (viz video níže)
Pro středně pokročilé: Holandský řízek (už obalený) z Kantýny
Tip pro profíky: Grilovací bedýnka s pěti druhy masa a přílohami z Brasileiro U Zelené žáby

Dovoz surovin pro jednoduché vaření

Využít můžete také službu cookit.cool. Stačí si vybrat z receptů od šéfkuchaře Jana Horkého, nechat dovézt suroviny až domů a uvařit. Do 30 minut máte rychlé a zdravé jídlo na stole. Vařit můžete podle snadného receptu doplněného o fotografie. V současné době je možný rozvoz v Praze a přilehlém okolí.

[reklama4/cookit_cool_banner_CityBee_newsletter_580x380px.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!