Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pomozte kultuře i podnikům. Kupte si Sponkosaura, sloní moč či prsa-koule

doporučujeme | 22. 11. 2020

Muzea, divadla, galerie, restaurace a další podniky → ZAVŘENO. Jejich e-shopy → OTEVŘENO.  Vyžádejte si od svých nejbližších co nejdřív jejich seznam přání od Ježíška, mrkněte se, co doma chybí vám, popadněte mobil nebo notebook a hurá nakupovat. Uděláte radost nejen sobě či svým blízkým, ale i zavřeným podnikům, kterým se teď každá koruna hodí.

sponkosaurus.jpgNuda na home office? Pořiďte si sponkosaura-rexe, sponkosaura styroše, sponkosaura brontíka a ptero-sponkosaura z Muzea Karla Zemana.

Pomocná ruka pro GALERIE

Nakupte si merchandising od Galerie hlavního města Prahy. Koupit můžete třeba plakáty, hrnečky, kalendáře, ale i plátěnou tašku nebo hedvábný šátek Alfons Mucha.

Národní galerie nabízí taktéž hrnky, plakáty nebo plátěné tašky, ale i trička.

V designovém obchod, který je součástí DOXu, seženete retro hračky, knihy, šperky, módu i něco pěkného do interiéru. Koupit si můžete metalické holinky, hodně netradiční svícen nebo třeba trpaslíky.

hlavy.jpgSvícen v podobě porcelánové hlavičky panenky na hraní. S přibývajícím voskem „zarůstá“ morbidní díra na temeni hlavičky. K dostání v Dox by Qubus.

Podpořte MUZEA. Kupte si trička, obřího nafukovacího dinosaura nebo porcelán

Doma najednou trávíte víc času než kdykoliv předtím a je tam neútulno? Vyzdobte si interiér skvosty z e-shopu Uměleckoprůmyslového musea. Kromě porcelánu a keramiky tu koupíte i knihy a další.

Národní muzeum vás oblékne (třeba do trička s potiskem budovy Národního muzea) i vzdělá (s pomocí kapesního atlasu dinosaurů nebo kamenů).

Muzeum Karla Zemana nabízí hromadu triček, filmů, knih a dalšího zboží. Za nás však jednoznačně doporučujeme Sponkosaury – cool kancelářské sponky, obřího nafukovacího dinosaura nebo designový zápisník Barona Prášila.

P.S. Zakoupit si také můžete publikace Muzea hlavního města Prahy.  Stačí, když napíšete na publikace@muzeumprahy.cz. Seznam publikací najdete ZDE.

UMP.jpg
Ručně vyráběné a malované repliky hraček Slona, Nosorožce, Mrože a Velblouda (1930) jsou k dostání v e-shopu Uměleckoprůmyslového musea.

Pomozte DIVADLŮM. Vařte jako Maryša, hrajte karty nebo se stylově oblečte 

Národní divadlo vás zabaví i doma. Stačí, když si na jeho stránkách koupíte karetní hru Legionářek a pustíte se do boje československých legionářů s bolševiky, nebo něco v uvaříte v originální zástěře Maryša.

Divadlo v Dlouhé vás oblékne do limitované kolekce unisex mikin, oversize šatů a doplňků od herečky Magdaleny Zimové a oblečení (konkrétně trička) kromě jiného nabízí i divadlo Studio DVA.

legionarek.jpg

Probijte si cestu přes Sibiř a společně ovládněte celou transsibiřskou magistrálu. Hrajte společně proti hře Legionářek, kterou koupíte na stránkách Národního divadla.

Stylový kožený motýlek od značky EGGO. Chcete ho? Tak čtěte dál!

Podpořte obchody a přispějte na CHARITU. Kůže, papír, roušky i prsařské hadříky

→  Kožené výrobky od EGGO. Aktovky, batohy, kabelky, tašky, peněženky, pásky, kožené pánské motýlky a další.
→ Dárky s dotykem Česka od firmy Lípa. Lněné prostírání, dřevěné misky, porcelánové a papírové výrobky.
→  (Nejen) papírové výrobky od papelote. Zápisníky, diáře, tužky, přání...
→ Textilní výrobky na podporu lidí bez domova od projektu Pragulic. Trička nebo roušky se stylovými nápisy.
→  Věci s motivem prsou či srdce od organizace Loono. Ponožky, trička, tašky i například plecháček.

pragulic.jpg
Pragulic rouška… za tvoje ouška. Ručně a s láskou ušitá v malém podniku za Prahou. Ze 100% bavlny. Dvouvrstvá.

Kupte si JÍDLO a PITÍ. Podejte pomocnou ruku zavřeným podnikům.

Vinárna Na břehu Rhôny za vámi s radostí pošle svého rhônského kurýra. Stačí, když si předtím vyberete zboží na e-shopu. Kromě vína si můžete koupit i trička nebo plátěné tašky. 

Kdo má radši pivo, může zkusit e-shop Břevnovského pivovaru. Vyzvedávat můžete osobně, ale funguje i rozvoz. A vyzkoušet můžete třeba kávové pivo.

Prague Golf & Games musel zavřít svůj black light adventure minigolf a místo toho otevřel půjčovnu (i e-shop) s deskovkami. K zapůjčeným hrám vám přibalí i stylové občerstvení.

roznos%29.jpgSousedský roznos zdarma. Pokud bydlíte v okolí některé z poboček Na břehu Rhôny,  donesou vám nákup až domů.

BONUS

CZECHDESIGN funguje ve výdejním okénku (pondělí–pátek od 12.00 do 19.00 hodin). Odnést si můžete originální produkty od českých designérů, které si předtím objednáte na e-shopu.

Pomoci můžete i Zoo Praha. Na e-shopu seženete dopisní papíry vytvořené ze sloního trusu, unikátní bylinný likér Sloní moč, ale i plyšáky, oblečení, kalendáře…

Radlická kulturní sportovna se chystá prodávat kulichy. Jeden bude stát 420 Kč. Objednávat můžete dopředu přes mail Radlicka.praha@gmail.com.

Roušky na podporu umělecké činnosti orchestru PKF — Prague Philharmonia můžete objednávat na info@pkf.cz.


I když vám teď možná není do zpěvu, nezapomínejte na hudbu a podpořte je třeba nákupem stylové roušky. V nabídce také dětské provedení v růžové a tyrkysové barvě pro děti ve věku 4 - 10 let.


Letos můžete mít pod čepicí díky Radlické kulturní sportovně!


les.jpg

V lese a přírodě teď asi strávíme hodně času. Tak se možná bude hodit i tento talířek Pařez od designérky Kláry Plicové. Seženete v CZECHDESIGN SHOPu.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!