Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnali jsme: Fast food postavený na lásce k vejcím

doporučujeme | 13. 7. 2020

Vejce na tvrdo, na měkko, na hniličko, volské oko, vejce benedikt, vejce do skla, míchaná vajíčka... V letos otevřeném bistru GOLDEN EGG vám předvedou, jak se dá ze zdánlivě obyčejně suroviny, jako je vejce, vysedět jedinečný gurmánský zážitek.

Text: Jakub Ročňák, březen 2020

[clanky5/vejce-big.jpg]

GOLDEN EGG je bistro s rychlým občerstvením, v němž hrají prim vejce. Ta pocházejí od slepic z volného chovu a jsou GMO free. Přičtete-li k tomu kvalitní čerstvé suroviny, výsledkem je neobyčejně šťavnatý zážitek. V menu najdete omeletu, sendviče s míchanými vajíčky nebo například volským okem a hovězím masem. 

My jsme vyzkoušeli sendvič s míchanými vajíčky, která byla neodolatelně vláčná, skvěle okořeněná a s křupavou lahodnou slaninou navíc (volitelná položka). Nadýchaná čerstvá bulka doslova vejci přetékala a nebylo je tak možné při kousání v housce udržet. 

clanky5/golden.jpg

I proto ale servírují ke každému sendviči lžíci, díky níž hladce vyčistíte talíř od toho, co vám při konzumaci odpadne. Příbory stejně jako kelímky, do nichž si tu můžete natočit limonádu LemonApe, pocházející z Polabí, jsou rostlinného původu, a tak kompostovatelné.

Minimalistickému interiéru vévodí beton na podlaze i v tvárnicích, z nichž je sestavený bar. Bistro GOLDEN EGG najdete v Seifertově ulici na Žižkově v rohu zástavby, která je součástí funkcionalistického domu Radost. A velká radost byla i dopřát si místní vajíčkovou parádu! Otevřeno mají každý všední den od 8, o víkendu od 9, vždy do 20 hodin.

clanky5/goden2.jpg

Ochutnali jsme:
Sendvič s míchanými vejci (s pažitkou, cheddarem, karamelizovanou cibulí, omáčkou sriracha v bulce) se slaninou navíc (+30 Kč) za 150 Kč
Limonádu LemonApe s nízkým obsahem cukru ze zralých sicilských citronů lisovaných za studena, 0,3 l za 40 Kč

 

Golden Egg

Food koncept golden egg je založený na skutečné lásce k vejcím....



clanky5/vejce-open.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!