Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nouzový víkend #2: Nové filmy, e-knihy, online koncerty a jídlo do obýváku

doporučujeme | 19. 3. 2020

Máme pro vás návod na druhý víkend online, jak nepropadnout panice ani ponorce. Pokud opravdu nevydržíte nečinně sedět a nepatříte mezi rizikovou skupinu (a dokážete si svépomocí opatřit roušku), můžete se zapojit do některých dobrovolnických aktivit v boji proti koronaviru. Manuálně zruční mohou šít roušky #damerousky a sportovní nadšenci mohou rozvážet nákupy nebo ušité roušky třeba na kole. Díky všem :-)

[clanky5/jaro-ok.jpg]

Vypněte zprávy, nasaďte roušku a vyrazte na chvíli do parku. Všimli jste si, že už kvetou první stromy? A v pátek 20. března ve 4:49 hod. ráno začne jaro!

Základní a ověřené informace

Abyste se vyhnuli hoaxům a zamezili šíření mylných informací a rad ohledně koronaviru, sledujte pouze informace z ověřených zdrojů, které najdete například na stránkách ⇒ Ministerstva zdravotnictví.


Nosit roušky, mýt si ruce a snažit se omezovat zbytečný kontakt s lidmi. To jsou účinné zbraně proti koronaviru.

Online filmy

Za 150 Kč měsíčně si můžete předplatit online půjčovnu na ⇒Aerovodu.  Nebo si můžete koupit jednotlivé filmy. Ve filmotéce najdete vše od pohádek pro děti, přes horory až po umělecké dokumenty.
Nově v nabídce najdete také české Vlastníky i oscarového Parazita. Pokud si nemůžete vybrat, zkuste předpřipravené ⇒kolekce filmů  (třeba filmy ženských režisérek nebo výběr bijáků dle Mardoši z Tata Bojs).
P.S. V karanténě nedoporučujeme sledovat film Osvícení.


Přijmout pracovní nabídku místa správce v odlehlém horském hotelu nebyl zas tak dobrý nápad. Jack Nicholson ve filmu Osvícení pobyt v karanténě vyřešil po svém...

Online koncerty

V pátek nářez: Konec prvního týdne v karanténě si můžete pořádně zaskákat za tónů thrashmetalovo-rock 'n' rollové kapely Hentai Corporation. Pokud se vám online zážitek bude líbit, můžete umělce odměnit příspěvkem do virtuálního klobouku. Více➠ZDE

V sobotu Mňága: V sobotu si pro vás přichystala další online přenos ze zkušebny i kapela Mňága a Žďorp. Vedle písní by se měly křtít i dva nové klipy. Více➠ZDE

Online opera: RockOpera Praha na svém YouTube kanálu v sobotu zpřístupní nedávno vydaný záznam symfonicko-rockového Barda Thödol, o který je u fanoušků velký zájem. Více➠ZDE


Až do neděle se můžete připojit k česko-slovenskému online básnickému festivalu. V pátek večer například bude své básně v karanténě číst Jonáš Zbořil.

Online četba

Kdo si čte, nezlobí. Knihovny jsou sice zavřené, ale třeba Městská knihovna v Praze nabízí až ⇒1700 e-knih, které jsou volně přístupné. Najdete mezi nimi povinnou školní četbu, detektivky i moderní romány.


Pokud máte u postele hromádku knih a stále jste na jejich čtení neměli čas, tak hurá. Pokud zásoby čtení nemáte, je tu ještě e-knihovna Městské knihovny v Praze. Číst online můžete třeba Spalovače mrtvol, Urbanovy gotické detektivky a spoustu dalších e-knih.

Online jídlo

Parta ze Storyous dává dohromady ⇒mapu podniků, které stále vaří. Objednejte si u nich jídlo nebo pití s sebou a pomozte jim přežít, ať to máme kde oslavit, až karanténa skončí. Níže najdete naše čtyři redakční tipy na podniky, kde taky jedou take-away a kde nám chutná.


Přehled podniků, kde vám dají jídlo s sebou. #kdesenajim #zachrangastro

4 podniky, kde si objednat jídlo

 

Zmrzlinárna Braník

Poctivá řemeslná zmrzlina + něco dobrého na snídani či na svačinu + káva, čaj,...


 

Manifesto Florenc – UZAVŘENO

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....


 

OSSEGG Praha

Nový pivovar a restaurace u Míráku....


 

Bufet

Pořádná nálož masa, hořčičná majonéza, kyselá okurka, cibule a sýr Svaté Barbory. Po...

Dovětek

Další tipy na online koncerty, filmy, operu, čtení knih, ale i cvičení jógy, talkshow nebo záznamy divadelních představení na víkend i následující pracovní dny se snažíme průběžně doplňovat na ⇒home page CityBee.cz.

Pevné zdraví a hodně sil!

CityBee.cz

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!