Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnali jsme: MOU je kavárna, nebo bar? Nebo bistro se skvělým kafem?

doporučujeme | 19. 7. 2020

Oázu, kde místo palem, najdete skvělé kafe, hledejte na Vinohradech, konkrétně v Mou. Letos nově otevřený podnik je trochu jako Kinder vajíčko – kavárna, bar a bistro v jednom. Uvnitř servírují výbornou kávu, domácí buchty, poctivou limonádu i zodpovědnost vůči planetě.

Text: Jakub Ročňák, březen 2020

clanky5/mou-1uvod-ok.jpg

 

Mou Prague

Kavárna? Bistro? Cocktail bar? Ani jedno z toho. Mou je místo, kde se všechny tyhle...

Malý prostorem, velký duchem. Přesně takový je Mou. Velmi příjemný podnik, co by kamenem dohodil (a zbytek došel) od náměstí Jiřího z Poděbrad, vedou dva sympaťáci, kteří jsou kromě výběrové kávy zapálení do fermentování a navíc oddaní myšlence udržitelnosti. Snaží se přiblížit konceptu zero waste.

Výbornou kávu z brněnské pražírny Fiftybeans tu tak podávají v krásných australských šálcích Huskee, které jsou vyrobeny z lisovaných kávových slupek, a jsou tak very eco-friendly. Kromě kávy na bázi espressa i filtru najdete v nabídce horkou čokoládu, čaje i poctivé liMOUnády na octovém základu, který si tu fermentují sami. Podobně jako jogurt, který můžete ochutnat s domácími džemy či granolou. 

clanky6/mou-uvod.jpg

Snídaně dle Mou: Granola, kokosové a ovesné mléko, sezonní ovoce a ořechy


Na čepu tu mají obvykle pivo z vinohradského pivovaru a nechybí ani naturální vína či několik koktejlů. My jsme ochutnali kávu a k ní si dopřáli báječnou domácí buchtu s povidly jako od maminky (protože taky byla od maminky jednoho z provozovatelů).

V MOU na vás dýchne přátelský duch. Společně s poctivým přístupem ke všemu, co dělají, a navíc zodpovědným vůči planetě, to jsou devizy, kvůli kterým nejde tohle místo od počátku nemít rád. Hledáte-li oázu, v níž místo palem mají skvělé kafe, zaskočte sem a přesvědčte se sami.

Ochutnali jsme:
Double espresso Fiftybeans, naturálně zpracovaná Etiopie s chutí po čokoládě a rumových pralinkách za 56 Kč
Domácí kynutá buchta s povidly (od maminky) taktéž za 56 Kč

 

Mou Prague

Kavárna? Bistro? Cocktail bar? Ani jedno z toho. Mou je místo, kde se všechny tyhle...



clanky5/mou-2-limca-ok.jpg

"U nás nenajdete žádný přeslazený 'domácí limonády'z kupovanýho sirupu, ale poctivý shruby na octovým základu. Třeba takhle servírujeme brusinkovou s mangem," prezentují majitelé Mou.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!