Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Poslední říjnový víkend se slaví Mezinárodní víkend slivovice

advertorial | 17. 10. 2019

Další ročník Mezinárodního víkendu slivovice (MVS), nejpopulárnější oslava tradičního českého destilátu, se bude konat jako vždy poslední říjnový víkend (25.-27. října), od pátku do neděle. „Tento pravděpodobně nejlepší víkend v roce se těší velké oblibě. Což ale není nic překvapivého,“ říká s úsměvem Václav Šitner, předseda Unie destilaterů. Motto letošního ročníku je: „Takový je offline život, kam sa hrabe selfie!“

reklama4/MVS-2.png

Do oslav MVS se postupně zapojí 200 partnerských hospod v celém Česku. „Tématem letošního ročníku Mezinárodního víkendu slivovice by klidně mohlo být hnutí za pomalejší a skutečný život bez ustavičného kontrolování telefonu. Mobily do hospody zkrátka nepatří. Kvalitní slivovice potřebuje svůj čas a pomalé zrání a stejně tak by se měla i vychutnávat. Pití slivovice má být oslavou okamžiku a poctivé práce destilaterů,“ vysvětluje Václav Šitner, předseda Unie destilatérů.

„Slivovice si zaslouží aby byla vnímána, respektována a konzumována. Je součástí naší tradice a naší DNA. Pijte ji a buďte zdrávi,“ odkazuje Martin Žufánek z rodinné palírny Žufánek.

Mezinárodní víkend slivovice můžete oslavit ve všech hospodách, které mají v nabídce kvalitní slivovici. Přehled partnerských hospod najdete spolu s dalšími informacemi na stránce www.makro.cz/vikend-slivovice.

V každé partnerské hospodě, ve které se bude MVS oslavovat, dostanete k panáku slivovice stírací los a můžete vyhrát jednu z našich offline cen. Ta vám připomene staré dobré časy bez internetu. Odpoutejte se od svých mobilů a bavte se u dalšího panáku zdarma nebo si zahrajte karty z naší slivovicové limitované edice. A protože největším symbolem pomalého offline světa je zasílání dopisů, můžete svým známým zaslat pozdrav z hospody v podobě klasické pohlednice. Poštou dorazí sice až za pár dní, ale v tom je přeci to kouzlo.

Takový je offline život, kam se hrabe selfie.

reklama4/MVS20192.jpg

Pravidla etikety pro MVS: Smartphony a hodinky nechte doma, ke komunikaci použijte vlastní ústa. Přineste si dobrou náladu. Ale všeho s mírou.

Mezinárodní víkend slivovice tento rok podporují: Agnes, Baron Hildprandt, Bartida, Blatenská, Fleret, Frux, Golem, Kleiner, L´or, Palírna u Zeleného stromu, Radlík, Rudolf Jelínek, Zubří a Žufánek.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!