Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Na Výstaviště míří záchranáři z celé republiky, přijďte také!

advertorial | 9. 9. 2019

Pátek 13. září a sobota 14. září budou na Výstavišti Praha v Holešovicích patřit jednotkám Integrovaného záchranného sboru. Již popáté Výstaviště ožije dynamickými ukázkami jednotlivých složek a návštěvníci budou mít možnost si prohlédnout techniku a být svědky záchranných akcí. Vstup je zdarma.

clanky6/DnyIZS1.jpg

 

Dny IZS

Výstaviště Praha

13.09. - 14.09.

"Dny IZS jsou jednou v nejoblíbenějších akcí, které jako Výstaviště pořádáme. Program jsme sestavili tak, aby si našli to své všichni bez rozdílu věku. Ať už se zajímají spíše o ukázky techniky a zásahů jednotlivých složek, nebo se chtějí přiučit první pomoci, sebeobraně nebo třeba požární prevenci. Právě pro velký zájem veřejnosti jsme se letos rozhodli prodloužit akci na dva dny," přibližuje Den IZS Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Unikátní zážitky i nové informace

Páteční den odstartuje již dopoledne programem pro studenty středních škol „Nehodou to začíná,“ kteří se stanou svědky simulované dopravní nehody a následné akce IZS. Během zásahu studenti uvidí nejen činnost záchranářů, ale zároveň uslyší jejich komunikaci. Cílem projektu je, aby studenti byli připraveni pomoci, pokud se stanou svědky jakékoliv nehody a neobávali se komunikace s dispečinkem.

clanky6/DnyIZS2.jpg

Venkovní plocha za Křižíkovými pavilony se v sobotu 14. září 2019 od 12:00 do 19:00 hodin zaplní 100 kusy techniky policie, záchranné služby, hasičů, armády a dalších složek, které si návštěvníci budou mít možnost zblízka prohlédnout.
Návštěvníci si kromě ukázky techniky IZS budou moci zažít také několik velmi dynamických ukázek zásahů, např. Dopravní podnik hl. m. Prahy chystá simulované přepadení autobusu. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i požární sport, např. běh s hadicí.

Pro malé návštěvníky bude již tradičně připravený Pas malého záchranáře, se kterým se po splnění úkolů na vybraných stanovištích budou moci zúčastnit soutěže o hodnotné ceny. Chybět nebudou ani kurzy první pomoci.

clanky6/DnyIZS3.jpg

Děti ze ZŠ proškolí profesionálové

Samotné páteční a sobotní akci pro širokou veřejnost bude předcházet již od pondělí 9. září program pro školy Týden hrdinů. Školení dětí ze základních škol se letos poprvé rozšířil i o žáky druhého stupně. Profesionálové z řad zdravotníků, policie a hasičů se zaměří kromě první pomoci či chování v kritických situacích také na témata jako jsou kyberšikana a návykové látky.

Detailní program naleznete na webové stránce Výstaviště Praha.  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!