Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tip na výlet: Let It Roll Open Air 2019 přiveze britské duo Chase & Status

advertorial | 22. 7. 2009

Let It Roll Open Air je největší hudební festival drum&bass hudby na světě. Mezi letošní headlinery patří jednoznačně britské elektronické duo Chase & Status. Fanoušci se dále mohou těšit na jména jako High Contrast, Andy C, Pendulum nebo Camo & Krooked, Dimension, Sub Focus b2b Wilkinson. Festival nabídne nejdesignovější stage v Evropě, vloni ho navštívilo více než 30 tisíc fanoušků.

clanky5/letitroll.jpg

Let It Roll Open Air se o víkendu 1. - 4. sprna 2019 bude v Česku konat už podvanácté. Mezi letošními headlinery nabízí legendy elektronické scény jako například Chase & Status, Andy C, High Contrast, Noisia nebo Pendulum. Festival vloni navštívilo přes 30 tisíc fanoušků ze 73 zemí světa.

Dvanáctý ročník největšího drum&bassového festivalu na světě Let It Roll Open Air se bude opět konat v areálu bývalého letiště v Milovicích ve středních Čechách. Na prodloužený víkend pod širým nebem plného elektronické hudby každoročně láká desetitisíce fanoušků takřka z celého světa a jeho popularita stále roste. Jen v loňském roce se na tento festival sjely tři desítky tisíc příznivců tohoto hudebního žánru.

Mezi hlavní tahouny letošního letního vydání Let It Roll patří například živoucí legenda drum&bass scény Andy C nebo vizionářské trio Noisia. Do Milovic letos dorazí i Camo & Krooked, Dimension nebo Sub Focus a Wilkinson.



Let It Roll Open Air se mj. řadí mezi přední české i světové hudební akce, které jsou vedle velkých jmen na programu vyhledávány i pro svou vizuální stránku. Event držel několik let prvenství v největší festivalové stage v Evropě, která zabírala plochu několika panelových domů. Na hlavní stage se každoročně odehrává zahajovací ceremonie, která spojuje hudební kulisu s projekcí a světelnou show a fanouškům tak prostřednictvím několika smyslů vypráví nový kousek příběhu, jímž je daný ročník festivalu inspirován.

“Festival je mezi fanoušky proslulý svým komiksovým příběhem, který dává do kontrastu roboty proti lidem. Ani tento rok nebude výjimkou,” říká zakladatel akce Zdeněk Souček a dodává: “Pro mnohé bývá často zahajovací ceremonie jedním z nejsilnějších zážitků festivalu.”

Pořadatelé si každý rok dávají záležet i na designu jednotlivých stagí, na jejichž stavbě se několik týdnů před zahájením podílí specializované týmy věnující se designu open-air festivalů. “Každá stage nabídne nová témata, počínaje velkolepou Mothership Main stagí až po živou, zelenou Eve's Garden, přes vnější planetární prostory, jako je The Temple stage a intergalaktická scénická Shredder stage,” prozrazuje dále Souček.

clanky6/letitroll2.jpg

Kompletní seznam vystupujících pro rok 2019 čítá skoro dvě stovky jmen obsahující jak ty největší hvězdy drum and bassové scény jako Pendulum nebo High Contrast a další, tak i desítky o něco méně známých, avšak velmi zajímavých producentů, DJs a MCs, včetně početného zastoupení česko-slovenského supportu.

Festival podle organizátorů nabízí všechny polohy drum&bass, snaží se tak uspokojit všechny fanoušky a příznivce drum&bass hudby. Ti se mohou těšit na tuto nevšední párty!

Více na www.letitroll.cz nebo na Facebooku.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!