Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

HAKA PIES: Už jste ochutnali novozélandské koláče s kachnou a se zelím?

doporučujeme | 25. 4. 2019

Už od začátku letošního roku můžete ochutnat HAKA PIES – plněné masové a zeleninové koláče z listového těsta. Pokud i vy patříte k těm, které smetla vlna neodolatelné chuti těchto novozélandských pájů, pak tušíte, že jsme se majitele bistra HAKA PIES Lawrence Allena prostě museli zeptat, co dalšího plánují a jestli si na tuto dobrotu budeme moci zajít i jinam než jen na Flóru.

clanky5/haka2.jpg

Haka páje jsou masové a zeleninové koláče pocházející z věhlasné pekárny Hataitai ve Wellingtonu na Novém Zélandu.

Lawrenci, pocházíte z Nového Zélandu. Co vás zaválo do Česka?

Poprvé jsem přijel do Česka v roce 2005 jako asistent trenéra mužského softbalového týmu. Natrvalo jsem se sem nastěhoval až v roce 2012, kdy se tu narodil můj syn. Pak jsme prodávali koláče HAKA PIES na festivalech v Německu téměř rok, ale naším cílem bylo usadit se v Praze a odsud postupně expandovat do celé republiky.

Proč zrovna bistro s novozélandskými koláči?

Zjistil jsem, že v Praze zeje mezera na trhu s výrobou pájů. Také jsem zaznamenal, že zde prakticky neexistuje žádné typicky české takeaway jídlo. Zkrátka jídlo české kuchyně, které by se dalo vzít s sebou a sníst cestou.

 

Haka Pies

Novozélandské masové a zeleninové koláče Haka Pies...

Nové bistro na Flóře jste nerozjížděl sám, že?

Podnik HAKA PIES jsme založili spolu se dvěma dalšími partnery, Ondrou Žufanem a Matoušem Humlem. Ondra byl tři roky můj zaměstnanec. Společně jsme trávili na street food festivalech v Německu a v Rakousku 42 víkendů v roce. Ondra je člověk, díky kterému může podnik růst, proto jsem mu nabídl partnerství jako odměnu za jeho služby.

clanky5/haka3.jpg

Lawrence Allen a Ondřej Žufan


Matouš je kamarád mojí přítelkyně, ale hlavně byl také několik let šéfkuchařem v exkluzivním resortu na Srí Lance. Takže jsem nabídl partnerský podíl i jemu s cílem využít jeho kuchařské zkušenosti v českém kontextu. Matouš vyrábí náplně, Ondra a já zase páje. Společně se nám daří propojit tradiční novozélandský pokrm s českou kuchyní.

Která příchuť HAKA PIES je u zákazníků nejoblíbenější?

Steak a sýr je na prvních příčkách. Hned za ním následuje kachna se zelím, potom ragú a sýr. Kari kuře jde také dobře na odbyt.

Co se vám zatím osvědčilo lépe, přímý prodej v bistru nebo objednávky přes eshop?

Řekl bych tak půl na půl. Hodně lidí přijde do bistra osobně, aby se porozhlédli a udělali představu o našich produktech. Poslední dobou se však prudce zvýšil i počet online objednávek.

clanky5/haka1.jpg

První páj-shop v Praze​ najdete na Flóře

Co plánujete na letošní rok?

Plánujeme zavést "Páj týdne", jehož náplň by se každý týden obměňovala. Tato idea nám dává prostor pro vymýšlení a zkoušení nových druhů náplní. Takže budeme postupně rozšiřovat nabídku o páje s novými příchutěmi. Naším cílem pro rok 2019 je otevření dalších 3-4 poboček v Praze. Poté bychom chtěli naši značku rozšířit po celé republice.

Všechny začátky jsou složité, ale jsme tady, abychom je překonali, i když to třeba bude chvíli trvat. Jsme na to připravení. Češi jsou úžasní a my se těšíme na jejich seznamování s naším produktem.

clanky5/haka4.jpg

Vybírat můžete z novozélandských příchutí jako je ragú a sýr nebo z české řady pájů, kde si pochutnáte třeba na guláši či kachně se zelím.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!