Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Máte rádi planetu? Tak si vezměte na oběd s sebou krabičku

doporučujeme | 11. 2. 2019

Už si do kavárny nosíte vlastní hrnek na kafe a učíte se limonády pít zase bez brčka? Super! Teď je na čase odbourat další zlozvyk, který produkuje násobně víc plastu než jedno víčko od kelímku cappuccina – jednorázové plastové obaly na obědy. Zapojte se do akce NOSÍM SI SVOJE!

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky5/Logo_BIO_Karlin_V03.jpg

S každým take away jídlem si totiž s sebou berete i pořádný kus plastového boxu. A přitom existuje alternativní cesta, kterou zvládne každý. Váží totiž asi 400 gramů a jmenuje se vlastní krabička na oběd.

Pokud tedy milujete naši planetu, vezměte si vlastní krabičku s sebou do práce/do školy. A až příště nebudete stíhat a budete se potřebovat najíst před monitorem v kanceláři, nechte si jídlo naservírovat do vlastního.

clanky5/oliur-116377-unsplash.jpg
Fakt je nutné s každým obědem konzumovat i velkou porci plastu?

Odznak – razítko – sáček

Na velký plastový problém se snaží od pondělí 11. února upozornit i akce NOSÍM SI SVOJE, do které se ve valentýnském týdnu zapojilo 17 restaurací, bister a kaváren v Karlíně.

Když si do nich přinesete vlastní krabičku na jídlo (nebo hrnek na kafe), dostanete jednak originální dřevěnou placku “Nosím si svoje” a zároveň i razítko na kartičku. Za čtyři razítka pak získáte unikátní látkový pytlík na nákupy, abyste konečně měli důvod, proč v supermarketech nesahat po igelitkách a igeliťácích.

“Chceme nejen v Karlíně vytvořit prostředí, kde je v pořádku přinést si vlastní krabičku. Podniky, které se zapojily do akce NOSÍM SI SVOJE, oceňují, že nebudou muset tolik plýtvat plasty. Naším snem je, aby lidé v nošení si svých boxů pokračovali i po valentýnském týdnu,” popisuje pro CityBee Iva Janoušková, jedna z inicátorek akce.

Portál CityBee.cz je mediálním partnerem akce NOSÍM SI SVOJE. Připojit se k ní můžete i online na Facebooku a na Instagramu.

Seznam restaurací, bister a kaváren zapojených do akce NOSÍM SI SVOJE 2019:

clanky5/Karticka_front_i_final.png

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!