Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Waf-Waf: Novinky z království vaflí, palačinek a lívanců

advertorial | 14. 11. 2018

Nová pobočka, nové menu, nové ingredience – tak by se dal ve stručnosti popsat letošní rozvoj podniku Waf-Waf. K první zastávce na Letné nedávno přibyl sesterský podnik na I. P. Pavlova. “Chystáme zimní zahradu, arašídové máslo s příchutí pumpkin spice, které nikde jinde neochutnáte, a taky třetí pobočku,” nastiňuje další plány Jonáš Basel, ředitel společnosti Waf-Waf.

clanky5/20181112_113120623_iOS.jpg

 

Waf-Waf (Letná)

Unikátní koncept zaměřený na vafle a palačinky na Letné....


 

Waf-Waf (IPák Praha)

Unikátní franchisový koncept se zaměřením na vafle a palačinky s rozšířením o...

Před čtyřmi měsíci jste otevřeli novou pobočku Waf-Waf na I. P. Pavlova. Proč zrovna tato lokalita?
Chtěli jsme se dostat blíž k centru a překročit řeku. Líbila se nám lokalita Prahy 2, Nového Města a Vinohrad. Nová pobočka je kapacitně podobná naší první pobočce na Letné, to znamená 25-30 míst k sezení. Co se týče nabídky, otevírací doby nebo designu, tak jsou podniky prakticky stejné.
 
Chystáte i nějaké novinky v menu?
Máme kompletně nové snídaňové menu, které nabízíme každý všední den od 8 do 11 hodin. Úplnou novinkou je ozdobená kobliha Donutella – představte si klasickou koblihu, která je bez marmelády, ale rozřízne se a naplní našimi ingrediencemi, je politá nutellou nebo posypaná kousky Kinder čokoládek. Je to produkt určený pouze pro take away. Zatím je k dispozici jenom sladká varianta, ale vymýšlíme i slanou verzi.

Původně byl koncept podniku Waf-waf postavený na vaflích, které si lidi mohli dozdobit 52 ingrediencemi. Proměnila se filozofie?
Ne, jen některé z přísad jsme časem obměnili. Ve slané sekci jsme přidali avokádový krém, ve sladké verzi potom několik nových tyčinek. Před několika dny jsme do nabídky zařadili speciální arašídové máslo s příchutí pumpkin spice, které je vyrobeno speciální pouze pro naše provozovny. Nikde jinde ho nemůžete ochutnat. V nabídce bude určitě až do jara.
Nicméně chceme se odlišit v tom, že budeme vytvářet vlastní originální produkty, které nelze koupit nikde jinde než u nás ve Waf-Waf.
 
Když zmiňujete nové ingredience na vašem menu, logicky se nabízí otázka, jaké přísady z nabídky naopak pro nezájem lidí zmizely?
Neřekl bych, že o něco vyloženě nebyl zájem, ale spíš byla daná surovina velmi specifická a vyhledával ji pouze malý počet zákazníků. Naposledy jsme vyškrtli například Haribo medvídky – ale především z praktických a estetických důvodů, protože na vafli prostě nevypadají dobře. Chceme náš produkt držet na TOP úrovni a pokud na vafli dáte šlehačku a posypete to gumovými medvídky, nevypadá to tak, jak si představujeme.
 
Na základě více než roční zkušenosti s provozem vaší první pobočky na Letné ukazuje se, že lidé mají chuť víc experimentovat, nebo si spíš častěji objednávají klasiku typu vafle s banánem, čokoládovou polevou a se šlehačkou?
Lidé rádi a často zkouší různé sladké i slané variace. Pořád ale funguje i klasika, jako jsou například jahody, oreo, šlehačka, nutella. Obecně je velmi poptávané ovoce, které používáme výhradně čerstvé.
Lidé u nás obecně rádi objevují nové věci, které jim nabízíme. Například začátkem letošního roku jsme do nabídky zařadili také lívance a na ně jsou zatím velmi pozitivní ohlasy.

Na jaké novinky v menu se můžeme těšit v předvánočním období?
Momentálně plánuje velkou vánoční kampaň, která bude zahrnovat spoustu novinek od celého menu až po jednotlivé přísady a také motto #wafnoceprovsechny. Chystáme tak speciální sérii akcí na prosinec – každý den jedna specialita od 1. prosince až do Štědrého dne. Ve Waf-Waf se budete cítit jak v Santově vesničce. Celá vánoční kampaň bude spuštěna 22. listopadu.
 
A pokud se podíváme za delší časový horizont? Jaké jsou plány na rok 2019 nebo dál?
V roce 2019 bychom se rádi podívali ještě po třetí pobočce buď tady v Praze, líbí se nám především okolí Anděla, zajímají nás také lokality mimo Prahu a soustředíme se také na rozvoj franchisové infrastruktury.
V těchto dnech finišuje příprava zimní zahrady na Letné ve vnitrobloku, kde jsme dlouhou dobu bojovali s nejrůznějšími administrativními překážkami. Bude to prosklená zimní zahrada, kde se v létě bude vysouvat střecha. Kapacita se tak zvýší prakticky na dvojnásobek. Zároveň prostor bude vzdušnější a příjemnější, díky tomu naroste i naše zázemí a tamní kuchyň. Na léto potom plánujeme v zahrádce pořádat nejrůznější akce.

'

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!