Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP 5 akcí týdne: Den vědy, noc architektury, festival ilustrace...

doporučujeme | 1. 10. 2018

Víte, co má společného Michael Jackson, věda a lustr? Všechny tři můžete tento týden svým způsobem potkat v Praze! Vybrali jsme pro vás pět nejlepších akcí od pondělí do pátku. Čekají vás legendární hity krále popu v doprovodu filharmonie, festival ilustrace, přes den se budete věnovat architektuře a noc zasvětíte vědě. Přejeme mnoho zábavy!

clanky5/lustr_FB.png
Takový byl loňský festival ilustrace LUSTR. I letos zveme na výlet do fantazie.

Živý šedesátník

Letos by své 60. narozeniny oslavil král popu Michael Jackson. U příležitosti nedožitého Jacksonova jubilea zazní ve Fóru Karlín skladby tohoto legendárního interpreta. Jacksony písně uslyšíte v podání téměř osmdesátičlenného uskupení muzikantů z Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra v aranžích Martina Kužmáka. U mikrofonu se vystřídají Dasha, Naďa Wepperová, Dušan Kollár a Dušan Marko.

 

Michael Jackson Symphony

Forum Karlín

03.10. 19:30


Dokumenty z východu

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Courage Parevo si klade za cíl přiblížit kulturní dědictví disentu v zemích bývalého socialistického bloku dnešní mladé generaci. Akce, která probíhá na několika místech v Praze ve dnech 30. září - 5. října 2018, nabídne divákům celkem 15 dokumentárních filmů z 11 zemí střední a východní Evropy.


Kreslený festival

„Ilustrátoři jsou většinou nenápadní obyvatelé města. Když ale projdou zdí, symbolickou hranicí do své mysli, stávají se moderátory fantastického světa, jeho příběhů a tím i jeho hrdiny “, říká ilustrátor Michal Bačák, tvůrce vizuálu letošního festivalu ilustrace. Pronikněte taky pomyslnou zdí a nahlédněte do ilustrátorského zásvětí. Čeká vás přehlídka toho nejlepšího ze světa současné ilustrace, workshopy, přednášky, koncerty i projekce.

 

LUSTR 2018

Kampus Hybernská

04.10. - 10.10.


clanky5/Snimekobrazovky2018-10-01v9.16.22.png

Na LUSTRu 2017 bylo k vidění mnohé. Nechte se překvapit i letos!


Blejskněte si!

Na jeden večer v roce se pro vás otevřou brány vědeckých institucí a univerzit a vy i vaše děti budete moci objevovat fascinující svět vědy a její význam pro současnou společnost. Součástí akce budou přednášky, komentované prohlídky, ukázky vědeckých projektů, ale i únikové hry nebo chemická světelná show.

 

Pražská Noc vědců 2018

Noc vědců

05.10. 17:00

100 let architektury

Letošní ročník festivalu Den architektury si připomene výročí 100 let od založení Československa. Komentované procházky a prohlídky budou tedy zaměřené především na prvorepublikové slohy jako jsou kubismus, purismus či funkcionalismus. V úterý můžete třeba na diskuzi o Libeňském mostu, ve středu stavět z LEGA reálné budovy a ve čtvrtek zveme děti do výtvarné herny, kde se bude tvořit architektura.

 

Den architektury 2018

Kruh z. s. - Den architektury

28.09. - 04.10.


clanky5/portheimka.jpg

Už jste například navštívili jediné pražské muzeum skla? Ve středu zveme na komentovanou prohlídku zdarma.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!